Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2014 08:57

Кабмін заборонив чиновникам "без нагальної необхідності" їздити за кордон

Кабмін заборонив чиновникам "без нагальної необхідності" їздити за кордон
Фото: tsn.ua

Кабінет міністрів України постановив припинити чиновникам без попереднього дозволу вищих чинів держави здійснювати за державний рахунок службові відрядження за кордон.

Постановою Кабміну від 25 грудня 2013р. № 969 вносяться зміни, "що вносяться до заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, підприємств, установ та організацій, утворених у встановленому порядку органами державної влади, які використовують кошти державного бюджету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров про Асоціацію з ЄС: на вагах саме існування України

Кабмін постановив до 1 січня 2015 роки припинити здійснення службових відряджень за кордон, за винятком довгострокових відряджень дипломатичних працівників і поїздок делегацій та осіб, визначених актами президента України, Кабміну, а також головою Верховної Ради, прем'єр-міністром, генпрокурором, головою адміністрації президента, міністром закордонних справ, міністром внутрішніх справ, головою СБУ та головою Служби зовнішньої розвідки, які здійснюються у межах видатків, передбачених у кошторисах, і викликані нагальною необхідністю, в тому числі для вирішення проблемних питань розвитку окремих галузей економіки, участі у діяльності міжнародних організацій, членом яких є Україна відповідно до міжнародних договорів України, а також з метою забезпечення виконання рішень з приймання (екстрадиції) за кордону осіб, які перебувають під вартою.

Також постанова передбачає забезпечення мінімізації витрат на службові відрядження "шляхом оптимізації кількісного складу делегацій і строку їх перебування за кордоном, здешевлення витрат на оплату проїзду, наймання житла та інших витрат, пов'язаних з відрядженням".

Зараз ви читаєте новину «Кабмін заборонив чиновникам "без нагальної необхідності" їздити за кордон ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути