четвер, 09 січня 2014 10:43

Азаров про Асоціацію з ЄС: на вагах саме існування України

Азаров про Асоціацію з ЄС: на вагах саме існування України
Микола Азаров Фото: day.kiev.ua

Україна повинна почати практичні переговори з Європейським Союзом за умовами підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, заявляє прем'єр -міністр України Микола Азаров.

"Ми повинні почати практичні переговори щодо умов підписання Угоди про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі", - сказав він, відкриваючи засідання Кабміну в четвер .

Прем'єр нагадав, що він доручив віце-прем'єру Юрію Бойко провести поглиблений секторальний аналіз наслідків для української економіки створення зони вільної торгівлі з ЄС.

"Нам не потрібні припущення. З нашими партнерами ми повинні говорити мовою фактів, цифр і переконливих аргументів, оскільки на вагах саме існування України, яка розвиває власну сучасну економіку, а не економіку інших країн. Зневажити яким-небудь викликом не можна, і я впевнений, що факти знайдуть розуміння у наших європейських партнерів, коли ми покладемо на стіл пакет умов імплементації Угоди про асоціацію та ЗВТ", - додав він.

Глава українського уряду підкресли , що цю роботу необхідно виконати в дуже стислі терміни. Одночасно з цим необхідно також в найкоротші терміни приступити до практичної реалізації домовленості між Україною та Росією з промислової кооперації .

"Таким чином, завдання в тому, щоб ми в лютому мали збалансований системний проект розвитку нашої країни з повним використанням переваг, які дають зони вільної торгівлі з СНД, промислової кооперації з Росією і взаємодія з країнами Європейського Союзу. Нам необхідні скоординовані системи дій по конкретних напрямками, галузями і навіть щодо окремих підприємств" , - додав Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров про Асоціацію з ЄС: на вагах саме існування України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути