вівторок, 05 червня 2012 10:27

Під Верховну Раду стягуються мітингувальники "за" і "проти" мовного закону - активізувався "Беркут"

Під Верховну Раду стягуються мітингувальники "за" і "проти" мовного закону - активізувався "Беркут"
Олександр Турчинов: банда готує антиконституційний заколот. Фото: korrespondent.net

На вулиці Грушевського неподалік Верхоновної Ради продовжується мітинг на підтримку української мови та проти законопроекту "регіоналів" "Про засади мовної державної політики".

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Кількість учаників мітингу продовжує зростати як і кількість людей з символікою Партії регіонів, які стоять ближче до Верхоної Ради. У Маріїнському парку активізувались охоронці. З автобусів вийшли більше 100 беркутівців, поки вони  жодних заходів не вчиняють.

"Вони захищають банду, яка готує антиконституційний заколот, - вигукнув зі сцени Олександр Турчинов. - Ніхто  не скасовував конституційний вибір, що українська мова є єдиною державною мовою. Вони ненавидять нашу батьківщину, вони не ненавидять українця. А ми говоримо їм - ні. Україна піднімається!".

Турчинов також сказав, що до Європейської площі підходять ще близько тисячі мітингувальників.

"Десятки тисяч патріотів вимагають захистити мову, захистити Україну. Це наша відповідь на виклик, який вони кинули всім нам. Але ми захистимо Україну", - наголосив політик.

Він також додав, що у Верховній Раді дуєе напружена ситуація і пообіцяв, що опозиціонери до останнього будуть захищати українську мову.

У той же час після виступу "бютівця" на мітингу оголосили, що Верховна Рада таки проголосувала за законопроект у парламентському засідання. Ця новина викликала шквал обурення серед мітингувальників, вони близько хвилини скандували "ганьба!" та свистіли.

Зараз ви читаєте новину «Під Верховну Раду стягуються мітингувальники "за" і "проти" мовного закону - активізувався "Беркут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути