понеділок, 04 червня 2012 11:47

Ахметов виведе тисячі охоронців під Раду на підтримку мовного законопроекту - "Свобода"

Ахметов виведе тисячі охоронців під Раду на підтримку мовного законопроекту - "Свобода"
5 червня громадськість збирається під ВР на акцію протесту проти прийняття законопроекту Колесніченка-Ківалова. Фото: pravda.com.ua

5 червня, під стіни Верховної ради для участі в мітингу на підтримку законопроекту про основи мовної політики, внесеного депутатами-"регіоналами", повинні доставити більше півтори тисячі працівників охоронних структур з гірничо-металургійних підприємств Кривого Рогу. Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" координатор громадської організації ГРАД, радник голови ВО "Свобода" Андрій Денисенко.

"Зняття двох змін охорони з Центрального і Північного гірничо-збагачувальних комбінатів, які знаходяться під контролем корпорації СКМ, відбувається за безпосереднім наказом голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкулаи, який де-факто продовжує керувати гірничо-рудним напрямком бізнесу Ріната Ахметова (бізнесмен, народний депутат фракції Партії регіонів - ред.) в Кривбасі. Мобілізація охоронців для участі у заходах в Києві за наказом Вілкули відбувається також на Південному ГЗК", - заявив Денисенко.

За його словами, організована доставка до столиці великої кількості "фізично підготовлених, керованих і проплачених чоловіків" свідчить не тільки про намір "регіоналів" імітувати підтримку громадськості надання російській мові особливого статусу, а й про підготовку силових провокацій проти захисників української мови.

"Керівники підрозділів охорони перед відправкою вже інструктують своїх підлеглих бути напоготові для виконання їх наказів", - сказав "свободівець".

За його запевненням, всі співробітники охорони будуть одягнені в цивільний одяг. Доставка людей до столиці планується автобусами. Після повернення в Кривий Ріг їм обіцяна премія. Координатор ГРАДу нагадав, що використання сили для боротьби з опонентами стає фірмовим стилем Партії регіонів, якій все не вистачає аргументів і підтримки суспільства.

"А те, що "регіонали" готуються застосувати силу для подальшої русифікації країни, викриває окупаційний характер режиму Януковича", - зазначив Денисенко.

Крім того, у соцмережах з'явилися оголошення про набір бажаючих на платний мітинг у вівторок під Верховною радою.

Нагадаємо, 30 травня об'єднана опозиція звернулася до українців із закликом прийти 5 червня в 9:00 під стіни Верховної ради, щоб не допустити прийняття мовного закону Ківалова-Колесніченка.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов виведе тисячі охоронців під Раду на підтримку мовного законопроекту - "Свобода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

201

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути