Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2009 11:17

Ізраїль звинуватив ГПУ в гальмуванні справи Лозінського

Ізраїль звинуватив ГПУ в гальмуванні справи Лозінського

Правоохоронні органи Ізраїлю досі не отримали від України належних юридичних обґрунтувань, необхідних для початку розшуку екс-депутата від БЮТ Віктора Лозінського.

Про це повідомили у прес-службі ізраїльської поліції.

Розшуки зниклого екс-депутата Лозінського в Ізраїлі доповнюються усе новими версіями. Зокрема, за даними місцевих ЗМІ, українець може переховуватися в Ізраїлі з російським паспортом на ім"я Віталія Фершака.

Повідомляється також, що до розшуків Лозінського вже долучилися й ізраїльські спецслужби. Проте речник поліції Алекс Кагальський зазначив, що розслідування фактично "буксує", а слідчі взагалі обмежені у своїх діях, оскільки попри значний резонанс цієї справи, Генпрокуратура України досі не передала ізраїльській стороні необхідного пакету документів.

"Немає достатніх підстав вважати його підозрюваним. Той первинний запит, який надійшов з України, не має достатньої юридичної сили", - наголосив Кагальський.

Водночас, за словами прес-секретаря поліції, якщо Київ надішле хоча б мінімальний пакет документів, правоохоронні органи зможуть остаточно відповісти на питання, чи перетинав підозрюваний ізраїльський кордон, а якщо цей факт буде підтверджено, то встановити місцеперебування Лозінського можна буде упродовж "нетривалого часу".

Колишнього депутата від БЮТ Віктора Лозінського розшукують у зв"язку з розслідуванням убивства. У липні Верховна Рада достроково припинила повноваження депутата Лозінського, після чого СБУ оголосила його в розшук.

За матеріалом: Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль звинуватив ГПУ в гальмуванні справи Лозінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути