пʼятниця, 23 грудня 2022 17:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Ізоляція Росії у світі: у США працюють над рішенням

Ізоляція Росії у світі: у США працюють над рішенням
Росію потрібно ізолювати від цивілізованого світу, сказала посол України у США Оксана Маркарова. Фото: Getty Images

У Сполучених Штатах Америки активно дискутують щодо статусу Російської Федерації, яка здійснює агресію проти України.

Потрібен максимально сильний проєкт, який дозволить золювати Росію від цивілізованого світу. Про це сказала посол України в США Оксана Маркарова під час конференції українських послів у Києві, повідомила "Радіо Свобода".

"Іде дуже активна дискусія, тому що є поточний статус, який вже законом затверджений у США, це "країна–спонсор тероризму", але це досить таки давній статус. До нього сьогодні входять чотири країни, і нам, звичайно, хотілось би побачити Росію серед цих країн, бо вона заслуговує бути в будь-якому товаристві таких вигнанців. Однак, вона ж не спонсор тероризму, вона сама країна-терорист", ‒ сказала Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО, ЄС і трибунал над Росією: Зеленський назвав вісім завдань на наступний рік

Тому США, за її словами, розглядають альтернативний законопроєкт, де пропонують надати Росії новий статус – країни-агресорки, яка здійснює терор проти цивільного населення.

"Є ще один альтернативний законопроєкт – це країна-агресорка, яка здійснює терор проти цивільного населення. Сподіваємося, що у цих дискусіях ми вийдемо на максимально сильний проєкт, який дозволить нам і назвати правильно, й ізолювати Росію від цивілізованого світу", – сказала посол.

Зараз у списку держав, які державний департамент США вважає спонсорами актів міжнародного тероризму є чотири країни: Північна Корея, Сирія, Іран і Куба.

Американське видання The Hill повідомляло, що в Конгресі США розробляють законопроєкт про визнання Росії державою-агресором.

Цього тижня президент України Володимир Зеленський виступив у Конгресі США. Представники Демократичної та Республіканської партій назвали промову Зеленського надихаючою і своєчасною.

Україна має підтримку як з боку Демократичної, так і з боку Республіканської партії, сказала речниця Палати представників США Ненсі Пелосі.

Зараз ви читаєте новину «Ізоляція Росії у світі: у США працюють над рішенням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути