четвер, 22 грудня 2022 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Конгрес США аплодував стоячи: з'явилася реакція республіканців та демократів на виступ Зеленського
3

Під час промови президента України Володимира Зеленського, який дякував за допомогу та закликав і надалі діяти проти агресії Росії спільно, Конгрес США аплодував стоячи
Фото: ОП
Під час промови президента України Володимира Зеленського, який дякував за допомогу та закликав і надалі діяти проти агресії Росії спільно, Конгрес США аплодував стоячи
Під час промови президента України Володимира Зеленського, який дякував за допомогу та закликав і надалі діяти проти агресії Росії спільно, Конгрес США аплодував стоячи

Представники Демократичної та Республіканської партій назвали промову президента Володимира Зеленського перед Конгресом Сполучених Штатів Америки надихаючою та своєчасною.

Зеленський "як зазвичай, надихав" у своєму виступі. Про це заявив лідер Республіканської партії у Сенаті Мітч Макконнелл, якого цитує CNN.

"Це так важливо, найголовніше – перемогти росіян в Україні. У них є лідер, на якого всі можуть рівнятися і захоплюватися. А ще приємно мати тут наприкінці року щось, із чим ми всі справді згодні", – сказав він.

Зеленський довів, чому рішучість США має вирішальне значення для успіху України, переконаний республіканець Джон Тьюн.

"Я зміг відчути напруженість для своєї країни та народу та їхнє прагнення до свободи та демократії. Це надихає, промова Зеленського йшла від серця", – заявив Тьюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський попросив США розібратися з союзником російських терористів

Промова Зеленського пролунала своєчасно, оскільки сенатори зараз намагаються ухвалити законопроєкт про фінансування, який передбачає мільярдну допомогу Україні, вважає голова Демократичної партії в Сенаті Чак Шумер.

"Сподіваюся, ті, хто сумнівався, що ми повинні допомагати Україні, почули його промову голосно і ясно. Я сподіваюся, що це вразить деяких людей, і вони усвідомлять, наскільки важливо передати цей пакет", – зазначив Шумер.

Лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті назвав виступ Зеленського "добрим". Водночас наголосив, що за будь-яку допомогу з боку США має бути відповідальність.

Він сказав, що обговорював із Зеленським перед його виступом хід війни Росії проти України, а також те, що потрібно Україні для перемоги.

Під час промови Володимира Зеленського Конгрес США аплодував стоячи. У виступі президент подякував американському народу за підтримку. А також звернувся із закликом про підтримку. Він розповів, в яких умовах живуть українці під час повномасштабного вторгнення Росії і як борються з ним.

Президент закінчив свою промову, сказавши, що Україна досягне "абсолютної перемоги", повторивши свої слова з початку виступу: "Україна жива і сильна".

Наприкінці свого виступу Зеленський передав Конгресу бойовий прапор із Бахмута як вияв вдячності за допомогу. Після цього спікерка Палати представників Ненсі Пелосі подарувала Зеленському американський стяг.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США аплодував стоячи: з'явилася реакція республіканців та демократів на виступ Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути