четвер, 22 грудня 2022 03:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: Україна не має страху перед РФ і не проситиме американських солдатів воювати за неї

Зеленський: Україна не має страху перед РФ і не проситиме американських солдатів воювати за неї
Зеленський: Україна здобула перемоги над Росією і це надає українцям хоробрості. Фото: t.me/mnenie_alex

Україна живе і процвітає, попри всі проблеми, які принесло російське вторгнення. Українці перемогли РФ у боротьбі за уми світу й Україна не має перед Росією ніякого страху.

Українці змогли здобути цю перемогу і це надає Україні хоробрість, українські військові не проситимуть своїх американських колег боротися за них, заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед Конгресом США, повідомляє Gazeta.ua.

"Російська тиранія втратила контроль над нами. І ніколи знову не впливатиме на наш розум... Ми не будемо просити американських військових битися замість нас. Я хочу запевнити вас, що українські військові можуть відмінно управляти американськими танками та літаками теж" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Конгресі: Битва за Бахмут визначить подальший результат війни

Зеленський зазначив, що США під силу прискорити перемогу України над РФ, оскільки Росія з власної волі ніколи не піде на мирні переговори - це наскрізь терористична держава, отруєна Кремлем. Потрібно більше зброї для України та більше санкцій проти РФ.

"Ви можете допомогти нам притягнути до відповідальності всіх, хто почав цю неспровоковану злочинну війну. Давайте це зробимо. Нехай ці терористи будуть притягнуті до відповідальності та компенсують всю шкоду, яку вони завдали" - додав він.

Раніше Зеленський в ході свого виступу в Конгресі попросив США розібратися з головним союзником російських терористів – Іраном і його режимом. За його словами, це питання часу, коли дві держави-терористи вирішать атакувати когось ще.

За словами президента США Джозефа Байдена, військову допомогу Україні зобов'язалися надавати понад 50 країн, які сумарно передали Збройним силам України понад 2000 одиниць танків і бронетехніки, 800 артилерійських систем і не менше 50 реактивних систем залпового вогню.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Україна не має страху перед РФ і не проситиме американських солдатів воювати за неї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути