середа, 18 січня 2012 17:20

З Кабміну виженуть близько половини міністрів - політолог

З Кабміну виженуть близько половини міністрів - політолог

Ближче до лютого можуть звільнити до половини міністрів.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.

"Скоріше за все, десь до половини міністрів можуть будуть змінені. Вже достатньо серйозно говорилося про міністра охорони здоров'я, про міністра освіти, оборони. Змінився міністр внутрішніх справ, то ж він напевно від цього (звільнення) може бути убезпечений. А всі інші - ні. Досить багато провалів у будь-якій сфері", - пояснив експерт.

На його думку, така чистка може бути спробою підштовхнути економічні зміни або зміни в економічній політиці, які пропонуються Адміністрацією президента і комітетом економічних реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський давно готується до посади віце-прем'єра - політолог

Чумак також зауважив, що перед парламентськими виборами кадрову чистку у Кабміні можуть провести ще раз.

"Об'єктивно ситауція навколо України не є сприятливою для якогось економічного зростання. Вона просто не може давати якогось економінчого зростання. Той зріст ВВП — це просто біг на місці. Не може він за рахунок різних процесів давати якийсь реальний прибуток людям. Люди це умовне ВВП не можуть взяти у руки. Тим більше, що перерозподіл національного продукту дуже не справедливий", - наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пригрозив відірвати голову міністру Аніщенку

Він зауважив, що при всьому зростанні ВВП, "більша частина коштів його виводиться в офшори і осідає в кишенях певної групи людей".

"Тому перед виборами треба буде ще знову все це очищати і знову таки робити ще один виток кадрових перестановок", - додав Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав претендентів на виліт з Кабміну

Відповідаючи на запитання, чи може під кадрову чистку потрапити і премєр-міністр Микола Азаров, експерт зазначив, що це станеться вже ближче до парламентських виборів.

"Зараз його (Азарова) немає сенсу змінювати, бо якраз увесь негатив, який буде скупчуватися за рік, треба на когось буде направляти. Прем'єр може бути якраз цією губкою, яка буде вбирати весь негатив", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича пророкують нову хвилю звільнень у владі

"Тут все залежить від президента. Сьогодні Азарова прибирати немає сенсу, якщо тільки він сам не спровокує це, але я думаю, що навряд чи. У Азарова достатньо серйозні відчуття політичної прив'язанності до команди Януковича. На сьогоднішній день Януковичу не вигідно виганяти Азарова. А от перед виборами цей негатив прийдеться на когось вилити", - додав Чумак.

Нагадаємо, сьогодні з посади міністра фінансів пішов Федор Ярошенко.

Зараз ви читаєте новину «З Кабміну виженуть близько половини міністрів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути