четвер, 09 грудня 2010 09:58

Янукович готується почати велику кадрову чистку?

Янукович готується почати велику кадрову чистку?

Найближчим часом у владі розпочнеться велика чистка.

За даними газети Сегодня президент України Віктор Янукович має намір 9 грудня в Адміністрації президента зібрати нараду на якій буде затверджена адміністративна реформа.

Реформа передбачає скорочення кількості міністерств, відомств і вцілому всього держапарату, а також - ліквідацію дублювання функцій між різними держструктурами.

Передбачається, що міністерств буде 12. В оточенні Віктора Балоги говорять про можливість об'єднання МВС і МНС під його керівництвом, однак джерело в АП заявило: "Об'єднання не буде". Більш реальним співрозмовник видання вважає об'єднання Мінсім'ї, молоді та спорту з Мінкультури і туризму або ж поділ останнього: сфера туризму йде в Мінспорту (воно стане Міністерством спорту і туризму), а сфера культури - в Міносвіти (воно стане Міністерством освіти і культури).

Не виключається також, що молодіжна політика і питання сім'ї можуть піти з Мінспорту до Мінпраці та соціальної політики. Крім того, сфера науки може перекочувати з Міносвіти в Мінекономіки, яке можуть об'єднати також з Мінпромполітики. Можливі також об'єднання Міністерства ЖКГ з Мінрегіонбудом та МОЗ з Мінекології. Практично вирішено питання про об'єднання Міністерства ПЕК з Мінвуглепромом.

Крім того, за інформацією видання готуються також масштабні кадрові зміни. У теж час, за словами "регіонала" Михайла Чечетова існує кілька проектів адмінреформи "і поки складно сказати який буде затверджено"

Як пише видання, один з головних проектів реформи готувала група під керівництвом експерта Олександра Пасхавера.

Проект передбачає як скорочення кількості міністерств, так і введення в кожному міністерстві посади держсекретаря, який був би адміністративним керівником міністерства - тобто все те, про що говорять зараз.

"Міністр стає чисто політичною фігурою, приймаючи рішення в Кабміні, а держсекретар очолює роботу з виконання цих рішень, - пояснив Пасхавер. - При цьому посилюється незалежність держсекретаря і чиновників міністерства від міністра".

Видання також прогнозує, що відставка міністра економіки Цушка стане першою ластівкою майбутніх відставок.

"Дуже реальним вважається, що Мінтранс замість Костянтина Єфименка очолить нинішній прем'єр кримського уряду Василь Джарти, а МОЗ замість Зиновія Митника - Тетяна Бахтєєва або Раїса Богатирьова. Напевно покинуть уряд Володимир Яцуба (Мінрегіонбуд), Михайло Кулиняк (Мінкульт), Юрій Ященко (Мінвуглепром) . Разом з тим майже напевне головою МінПЕК залишиться Юрій Бойко, МЗС - Костянтин Грищенко, Мінфіну - Федір Ярошенко, МНС - Віктор Балога, Мін'юсту - Олександр Лавринович ", - відзначає газета.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про призначення Василя Цушка головою Антимонопольного комітету. На його місце, як очікується буде призначено віце-прем'єра Сергія Тігіпка.

Зараз ви читаєте новину «Янукович готується почати велику кадрову чистку?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути