середа, 25 січня 2012 11:20

Іващенко вимагає викликати до суду свідків, а не зачитувати їхні покази

Іващенко вимагає викликати до суду свідків, а не зачитувати їхні покази

Колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко вимагає викликати до суду свідків, покази яких на досудовому слідстві зараз оголошуються в суді.

За його словами, ці свідчення потребують роз'яснень.

"Зокрема, ви оголосили показання свідка Леондовського, представника прокуратури. Там наголошувалося, що цей план санації в ході засідання господарського суду перед затвердженням не досліджувався у судовому порядку. Також питання, які задавалися свідку Роганіну, потребують питання з боку захисту. Наприклад, прозвучало запитання, чи міг би бути узгоджений затверджений судом план санації без погодження міністерства оборони. На що свідок відповідає, що не міг би бути затверджений. Це перекручування і пересмикування, бо без погодження міноборони цей план взагалі би не потрапив до суду", - наголосив підсудний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенку у СІЗО загрожує параліч - адвокат

Він додав: "Тому ці питання потребують уточнення в учасників засідання господарського суду, на якому розглядалося питання затвердження плану санації. Наполягаю, аби свідок Макрушин і Леондовський були викликані до судового засідання".

Іващенко зазначив, що Леондовський не заперечив проти своєї присутності у суді: "У своєму повідомленні, як стало мені відомо, Леондовський не заперечував проти можливості своєї участі у засіданні. Він просив викликати його після свят. Привертаю до цього увагу суду, бо це суперечить вимогам КПК щодо оголошення показів свідків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд не зглянувся на те, що Іващенко заледве стоїть, і не випустив його із СІЗО

На це суддя Вовк відповів, що зауваження занесено до протоколу.

У судовому засіданні продовжується оголошення показів свідків на досудовому засіданні. Разом з Іващенком у клітці для підсудних перебуває керівник санації Феодосійського судомеханічного заводу Сергій Міхєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Іващенка підозра на онкологію

Нагадаємо, що Іващенка звинувачують у незаконному підписанні плану санації Феодосійського механічного заводу, згідно з яким майно заводу, котре належить державі, може бути продане.

Зараз ви читаєте новину «Іващенко вимагає викликати до суду свідків, а не зачитувати їхні покази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути