Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2012 11:01

"Історична місія Януковича - об'єднати країну" - "регіонал"

"Історична місія Януковича - об'єднати країну" - "регіонал"
Володимир Рибак не виключає референдуму по мові. Фото: kievoblast.com.ua

Партія регіонів хоче об'єднати Україну, а питання мови її не розділяє.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав "регіонал" Володимир Рибак.

"Наші цінності, історична місія у президента - об'єднати Україну, стерти грань між сходом і заходом, забезпечити цілісність України", - запевнив нардеп.

У той же час, Рибак уточнив: "Історично склалась ось це найголовныша рана, яка ніяк не заживає - схід і захід".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чому тоді Партія регіонів проштовхує "мовний" закон, який якраз і розділяє Україну, Рибак запевнив, що це не так.

"Та нічого ніхто не розколює! Я їжджу по країні. Ось був в Івано-Франківську, в Черкасах. Я в Черкасах виступав 40 хвилин державною мовою. І врешті сказав: це я вам зараз здавав іспит з української мови. На трійку я точно виступив", - розповів нардеп.

Він також запевнив, що порушувати Конституцію ніхто не буде, а в ній йдеться тільки про одну державну мову: "Конституція є? Є. Там записано, що державна мова - одна, українська. Україна має свої особливості. Є росіяни. Якщо їх там 10 млн , або 8, або 12, то меншинами їх назвати (не можна). Меншинами можна назвати інших ... греків там, я знаю, угорців і ще когось".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин: на порядку денному Ради є проекти постанови про переголосування "мовного" ??закону

"Я прийшов у парламент зі сходу. Люди розмовляють російською мовою. Я приїжджаю до себе і в мене запитують, просять: ну ми ж вас вибрали, чому ж ви забули?, - додав "регіонал". - Чому ми не можемо створювати умови для таких формувань? Хіба їх багато? Там може бути 5, може бути 6, де вони компактно проживають. Чому вони не можуть своєю мовою говорити?".

Рибак не виключає, що щодо "мовного" питання може навіть бути і референдум.

"Є сьогодні Конституція і всі Конституцію повинні виконувати. Якщо потрібна буде друга мова, то думаю народ скаже своє слово. Зараз готуються зміни до Конституції, мабуть, питання спірні і викликають таке невдоволення людей. Можливо, доведеться винести на референдум, прислухатися до думки народу" , - підкреслив "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «"Історична місія Януковича - об'єднати країну" - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути