субота, 28 липня 2012 17:14

Литвин: на порядку денному Ради є проекти постанови про переголосування "мовного" ??закону

Литвин: на порядку денному Ради є проекти постанови про переголосування "мовного" ??закону
Володимир Литвин розкаже Януковичу про ризики підписання "мовного" закону. Фото: mignews.com.ua

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підтвердив, що в парламенті зареєстровані проекти постанови про переголосування мовного закону.

Він нагадав, що 157 депутатів, які ініціюють проведення позачергової сесії Верховної Ради, визначилися з порядком денним, який спікер підписав. За його словами, в порядку денному - проекти постанов про скасування прийнятих раніше парламентом рішень.

"Їх дуже багато, в тому числі і 4 проекти постанови з мовної тематики", - підкреслив він.

Також він має намір звернутися з листом до президента України Віктора Януковича, щоб розповісти главі держави про ризики, які несе в собі прийнятий парламентом "мовний" закон.

"Я також зараз працюю над проектом листа до президента з цього приводу, щоб викласти своє бачення ризиків, пов'язаних з цим законом", - повідомив спікер журналістам у м.Новоград-Волинський (Житомирська обл.) в суботу.

Він підкреслив, що в даному питанні "робить більше, ніж у його силах", і все інше "залежить від того як Верховна Рада поставиться до цієї проблеми".

За словами Литвина, він запропонував внести до прийнятого закону зміни і уточнення, які знімуть напружену громадську реакцію на цей документ.

"Я до закону запропонував згідно ст. 131 Регламенту Верховної Ради внесення змін і уточнень. Якби Верховна Рада розглянула їх і схвально поставилася до них, абсолютна більшість проблем, які викликають нарікання, складну суспільну реакцію, було б знято", - сказав Литвин.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 3 липня прийняла ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

Опозиція заявила про масу порушень під час прийняття закону. На наступний день голова Верховної Ради Володимир Литвин і його заступник Микола Томенко подали у відставку. Їхні заяви парламент ще не розглядали.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: на порядку денному Ради є проекти постанови про переголосування "мовного" ??закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути