понеділок, 25 березня 2019 18:02

Вилучення зі списку санкцій низки компаній має стати приводом для створення Тимчасової слідчої комісії - Ємець

Вилучення зі списку санкцій низки компаній має стати приводом для створення Тимчасової слідчої комісії - Ємець
Заступник голови Комітету ВР з питань правової політики Леонід Ємець прокоментував указ президента України "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних і інших обмежуючих заходів". Фото: Народний фронт

Вилучення зі списку санкцій низки компаній, що працюють в інтересах держави-окупанта, має стати приводом для створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради. Про це заявив заступник голови Комітету ВР з питань правової політики Леонід Ємець, коментуючи указ президента України від 18 березня "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних і інших обмежуючих заходів (санкцій)".

"Весь світ на нашу вимогу санкції не просто тримає, але і підсилює, а в цей час Україна якісь підприємства виключає з списку санкцій, ніби у нас якесь поліпшення відносин з Росією, - зазначив народний депутат. - Якщо якесь підприємство допустило у своїй діяльності співпрацю з державою-окупантом, зрозуміло, що продовжувати нормально вести бізнес в нашій країні воно не має права. І дозволити собі виключати такі підприємства з списку санкцій ми як держава не маємо права ні з моральної точки зору, ні точки зору дипломатії. Тому що наші міжнародні партнери тепер мають право запитати нас: а якого біса ви санкції пом'якшує? Безумовно, цей президентський указ повинен стати приводом для створення Тимчасової слідчої комісії парламенту".

Також Леонід Ємець зазначив, що на сьогоднішній день в питанні створення тимчасових слідчих комісії парламенту обмежений через відсутність профільного закону. "Оскільки немає закону про тимчасові слідчі комісії, парламент створює тільки тимчасові спеціальні комісії, повноваження яких сильно обмежені. По суті, комісії можуть розраховувати лише на добру волю тих, хто прийде і прозвітує перед депутатами. Потрібен закон, який зробить це обов'язком", - підкреслив заступник голови Комітету ВР з питань правової політики.

Нагадаємо, що указом від 18 березня президент виключив з списку санкцій Молдавський металургійний завод (Придністров'я), а також ряд інших підприємств, постійно співпрацюють з РФ.

Раніше повідомлялося про те, що Молдавський металургійний завод, який знаходиться в невизнаній ПМР, фінансує проросійські рухи на території Молдови та Одеської області.

Зараз ви читаєте новину «Вилучення зі списку санкцій низки компаній має стати приводом для створення Тимчасової слідчої комісії - Ємець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути