пʼятниця, 15 грудня 2017 09:08

Інтерпол зняв з розшуку більшість з оточення Януковича

Інтерпол зняв з розшуку більшість з оточення Януковича
У ГПУ пояснили, чому Інтерпол вже не шукає соратників Віктора Януковича. Фото: Цензор.НЕТ

Більшість з оточення колишнього президента України Віктора Януковича, проти яких порушено ряд кримінальних проваджень, зняті з міжнародного розшуку по лінії Інтерполу.

Про це в прямому ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За словами Горбатюка, зі списку Інтерполу зникли прізвища президента-втікача Януковича і його поплічників - Клюєва, Азарова, Колобова і Захарченка. Він також пояснив, що Інтерпол відмовляється оголошувати в міжнародний розшук учасників злочинів під час акцій протесту в Україні. Нібито такі розшуки мають характер політичних переслідувань.

Прокуратурі відмовляють в оголошенні в міжнародний розшук за звинуваченням у справах про злочини під час Революції гідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднять список депутатів, які не дають показання по справі Майдану

"Тобто, вони зробили висновок, що ці злочини, які інкримінуються чиновникам, відбувалися при зміні влади, а тому містять ознаки політичних переслідувань", - уточнив він.

При цьому, за його словами, в економічних справах більшість екс-чиновників були оголошені в міжнародний розшук, але "на якомусь етапі Інтерпол прийняв досить цікаве рішення, коли сказав, що підозра в їх розумінні не є звинуваченням і по ньому не повинні оголошувати в розшук".

На Майдані були зрізані всього два дерева і за участю слідчих. Це було зроблено, бо дерева становили загрозу через те, що всохли. Так сказав начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол зняв з розшуку більшість з оточення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути