понеділок, 09 грудня 2019 20:23

Інтереси білоруської опозиції та влади співпали - експерт

Інтереси білоруської опозиції та влади співпали - експерт
Денис Лавнікевич: Білоруська влада в подальшому на протести не зважатиме. Фото: Тарас Подолян

Білоруських протестувальників проти інтеграції Білорусі з РФ 7 і 8 грудня не розганяли. Бо інтереси білоруської опозиції ситуативно збіглися з інтересами чинної влади. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політичний оглядач Денис Лавнікевич.

"У перший день вони були більш серйозними. Тоді проходили переговори президентів Білорусі Олександра Лукашенко та РФ Володимира Путіна. Наступного дня стало зрозуміло, що на переговорах нічого не вийде. Лукашенко і Путін роз'їхалися, залишившись незадоволені один одним. Цього разу мітингарів не розганяли й не заарештували. Для Білорусі це дивно. Ситуативно інтереси опозиції та інтереси Лукашенка співпадають", - розповів Лавнікевич.

Білоруська влада в подальшому на протести не зважатиме.

"Лукашенко ніколи не звертав увагу на протести. Вони ніколи не були достатньо серйозними та не загрожували його владі", - каже політексперт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Лукашенку піднімати питання про створення Союзної держави Росії й Білорусі

Люди боялися втратити незалежність держави в результаті підписання угоди між Мінськом і Москвою про створення союзної держави.

"Лідери опозиції обіцяють 20 грудня знову вийти на вулиці. Тоді ж коли відбудеться нова зустріч Лукашенко з Путіним в Санкт-Петербурзі. Не факт, що там буде щось масове", - додав він.

Раніше білоруський посол у РФ 70-річний Володимир Семашко заявляв, що Мінськ і Москва узгоджують дорожні карти для об'єднання, створення спільного парламенту й уряду.

Зараз ви читаєте новину «Інтереси білоруської опозиції та влади співпали - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути