середа, 03 жовтня 2012 15:34

Іноземці скуповуватимуть українську землю сотнями гектарів - Кармазін

Іноземці скуповуватимуть українську землю сотнями гектарів - Кармазін
Юрій Кармазін вважає, що закон про дозвіл іноземцям купляти землю погано виписано. Фото: news.intv.ua

Із продажем землі фактично іде захоплення без війни української території.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін, коментуючи ухвалення у Верховній Раді законопроекту, який дозволяє іноземцям купляти землю несільськогосподарського призначення.

"Мого голосу за цей закон не було. І не тому, що я вважаю, що якщо купується житло чи якийсь об'єкт промислової власності, то під ним земля не має продаватися і таким чином заохочуватися інвестиції. Мого голосу не було там через те, що закон не достатньо добре виписаний", - пояснив парламентар.

Кармазін підкреслив, що таким чином іноземці тепер зможуть скуповувати скільки завгодно землі, оскільки держава контролювати цей процес не буде.

"У нас можна купити якісь землі, які будуть написані як несільськогосподарського призначення, але які будуть займати площі у десятки, а то й сотні гектарів. Через це мало бути чітко виписано і чітко встановлено обмеження, що це до 1 га чи до 2 га максимально. При чому не може бути змінено профіль, який надано, при чому держава має контролювати це. Інакше це відкриває шлях до неймовірного скуповування землі, до якої зараз ідуть, - наголосив він. - На першому місці росіяни, на другому місці ізраїльтяни і на третьому місці — представники інших країн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землю продавати краще через 20 років. Зараз це вигідно тільки спекулянтам - експерт

Депутат додав, що фактично Адміністрація президента лобіює продаж землі, в тому числі і сільського господарства.

"Вони якийсь час навіть цього не приховували. Але зараз наче трохи завуалювали свої погляди з огляду на ситуація в державі та негативну реакцію людей. Зараз фактично іде захоплення без війни української території", - наголосив він.

Кармазін також зазначив, що нещодавно було прийнято інший закон, який залишився без уваги, але який матиме серйозні наслідки для країни — закон Про розмежування земель державної та комунальної власності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди мають зрозуміти, що свою землю продавати в жодному разі не можна - Тягнибок

"Там фактично вже є земельний переворот, земельне рейдерство по відношенню до всього народу. Страшні речі відбуваються в останній місяць в прийнятті цих законів", - обурився він.

Нагадаємо, що вчора, 2 жовтня, Верховна Рада дозволила іноземцям купувати землю в Україні. За законопроект "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю" у другому читанні проголосували 234 народних депутата.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці скуповуватимуть українську землю сотнями гектарів - Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути