Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2012 16:37

Ініціативна група "Першого грудня" закликала українців прийти на вибори

Ініціативна група "Першого грудня" закликала українців прийти на вибори
Ініціативна група "Першого грудня" закликала українців не бути байдужими. Фото: 1-12.org.ua

Ініціативна група "Першого грудня" звернулась до українського суспільства із закликом прийти на вибори 28 жовтня.

"Ми закликаємо вас до першого і найважливішого зусилля — взяти участь в голосуванні 28 жовтня, і зробити осмислений політичний вибір, який буде відповідати вашій совісті і думці про майбутнє ваших дітей та онуків. У нинішній ситуації, моральна втеча — нейтралітет чи байдужість — стануть злочином і зрадою. Пам'ятайте: ніхто не може купити ваш голос, у вас немає жодних зобов'язань перед тими, хто на вас тисне. Ви відповідальні перед собою. Ви голосуєте, відкинувши все, крім свого розуміння потреб нашого суспільства", — йдеться у звернені.

Також учасники групи закликали громадськість не дозволяти порушувати виборчі правила і повідомляти про випадки зловживань і фальсифікацій. "Закликаємо учасників виборів, а понад усе працівників Центральної виборчої комісії та кожної виборчої дільниці: не ставайте співучасниками зла", - додали вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вони почали рано з'ясовувати стосунки - Небоженко про опозицію

Окрім того, члени групи звернулись до влади, аби та не намагалась нечесним шляхом здобути "тимчасовий успіх".

Учасник групи В'ячеслав Брюховецький заявив, що подібного звернення від них чекали давно. "Я думаю сьогодні про молодих людей, які мусять будувати себе. Для молоді характерна дерзновенність у досягненні мети, і я вірю, що молоде покоління, яке виросло за 20 років Незалежності прийде на вибори і скаже своє слово. Будьте уважні, коли думаєте про своє майбутнє. Ви можете зробити багато, прийшовши на вибори", - додав він.

Також інший учасник групи Ігор Юхновський наголосив, що на вибори треба прийти для того, аби запобігти встановленню політичної гегемонії однієї партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі інтелектуали стали на захист ТВі і свободи слова

Вадим Скуратівський сказав, що українці не повинні вдаватися до насильства. "Дуже ймовірно, що демократичні сили виграють вибори, а влада сфальсифікує їх результат, тоді громадськість може відповісти насильством. Я цього не хочу, бо знаю, що таке насильство", - сказав учасник групи.

Зараз ви читаєте новину «Ініціативна група "Першого грудня" закликала українців прийти на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути