пʼятниця, 07 вересня 2012 18:25

Відомі інтелектуали стали на захист ТВі і свободи слова

Автор: Фото: tvi.ua
 

Ініціативна група "Першого грудня" стурбована фактами порушення свободи слова та безпрецедентного тиску на телеканал ТВі.

"Цілеспрямована політика замовчування, яка є відповідальністю нинішньої влади, призвела до того, що слово стало програмованим, конвойованим, і заляканим. Відтак четверта влада не виконує свою основну місію, яка полягає в тому, щоб бути на сторожі, будити, і викривати неправду. В цих умовах особливо важливо захистити незалежні джерела інформації", – йдеться у зверненні групи на підтримку каналу.

Інтелектуали наголошують: коли немає свободи слова, громадянин стає повністю беззахисним, адже публічність – єдиний дієвий спосіб знати, а отже – мати можливість змінювати.

І переконані: "Країні необхідна чесна, фахова та продуктивна розмова навколо життєво важливих проблем, де буде гарантоване право голосу всім. А така розмова неможлива без свободи слова та вільного доступу до інформації. Захистивши свободу слова та вільні засоби масової інформації, серед яких телеканал ТВі, ми гарантуватимемо шанси на демократичний розвиток України".

Учасники Ініціативної групи персонально закликали членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення – Володимира Манжосова, Євгена Баранова, Оксану Калетник, Ірину Опілат, Оксану Головатенко, Ларису Мудрак, Миколу Фартушного – усвідомити свою суспільну відповідальність та відновити в повному обсязі мовлення телевізійного каналу ТВі.

Група "Першого грудня" закликала всіх громадян об'єднатися навколо відповідальності за майбутнє своєї країни, виступити на захист телеканалу ТВі і приєднатись до всеукраїнської акції протесту, яка відбудеться 8 вересня.

"Якщо ми щиро бажаємо жити вільними людьми у вільній країні – мусимо робити це разом", – наголосили учасники Ініціативної групи "Першого грудня", до якої входять В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

Нагадаємо, 8 вересня по всій Україні пройдуть акції на підтримку каналу ТВі.

Зараз ви читаєте новину «Відомі інтелектуали стали на захист ТВі і свободи слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути