понеділок, 18 квітня 2011 14:35

Хулігани пошкодили пам'ятник Леніну на Полтавщині

Хулігани пошкодили пам'ятник Леніну на Полтавщині

Чотириметровий пам'ятник Леніну біля райдержадміністрації в селищі Шишаки Полтавської області звалили з постаменту сьогодні вночі. Він зроблений із залізобетону й обшитий міддю.

"Пам'ятник важить до тонни. Хулігани обійшлися без техніки. Накинули на шию металевий трос. Важіль великий був – тягли трос здалеку руками, – говорить селищний голова Олександр Тутка. – Люди, що живуть поруч, чули о четвертій ранку глухий удар, як він упав".

Пам'ятник упав на спину. Голова й руки Леніна лишилися цілими, але від падіння на ньому утворилася пробоїна діаметром до 30 см, пошкоджений гранітний постамент.

"Пригнали кран і вантажівку, приберемо пам'ятник в ангар і будемо шукати, хто б міг його відреставрувати. Ще не рахували, але коштів на це треба буде чималенько, – говорить Олександр Тутка. – Не впевнений, що зможемо його відновити до дня народження Леніна – 22 квітня. Але в нас є його бюст. Можливо, встановимо тимчасово, щоб ті, хто захочуть покласти квіти, мали де це зробити."

Міліція наразі шукає хуліганів.

Пам'ятник Леніну в Шишаках встановили у 1935 році. Реконструювали в 1971 і 1989 роках.

Торік у серпні пам'ятник вождю світового пролетаріату в Кобеляках на Полтавщині обмазали фекаліями, які були в основному на голові. Те, що скульптура забруднена, помітили тільки за тиждень. За дві години комунальники його відмили.

Зараз ви читаєте новину «Хулігани пошкодили пам'ятник Леніну на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути