середа, 22 лютого 2012 21:03

Хорошковський стане наступником Януковича?

Хорошковський стане наступником Януковича?

Головна амбіція Валерія Хорошковського полягає у тому, щоб стати наступником президента. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

Сьогодні Віктор Янукович призначив Хорошковського першим віце-прем'єром, звільнивши з посади міністра фінансів.

"Ця людина сьогодні найбільш відображає інтереси політичного угрупування, яке сьогодні представляє угрупування Фірташа. Друге, це людина Партії регіонів. Саме зараз відбувається переконвертування кадрових структур України, суть яких полягає у тому, що зсуваються люди від політичних структур, у тому числі і Партії регіонів. І запрошуються люди, лояльність яких віддана президенту. Саме ця людина поки що близька до президента", - прокоментував експерт.

На його думку, сьогодні основні призначення відбуваються за ознакою фаворитів.

"Суть кадрових змін, які відбуваються сьогодні в Україні, полягає у тому, що політичні призначення зникають, а основні призначення відбуваються за ознакою фаворитів. Має значення лише близькість до сім'ї президента. У крайньому разі Хорошковський відображає цю тенденцію. Найбільше у цій ситуації перемогла не група Фірташа, людиною якого є Хорошковський, а сам президент, бо не консультується ні з ким у призначеннях", - зауважив Таран.

Експерт наголосив, що Хорошковський може стати наступником Януковича.

"Далі у нього будуть достатньо серйозні амбіції — бути, можливо, наступником Януковича. Рейтинг Януковича падає і з часом може статися так, що Янукович не зможе виграти другий тур президентських виборів 2015 року і тоді постане питання про наступника. Хорошковський спочатку через прем'єрську посаду, потім через власну політичну діяльність може стати наступником Януковича. У цьому є його зараз основна амбіція", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський стане наступником Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути