середа, 15 лютого 2012 14:05

Клюєв не втратив шанс стати прем'єром – політолог

Клюєв не втратив шанс стати прем'єром – політолог

Політолог Володимир Фесенко вважає сенсацією не призначення Андрія Клюєва секретарем РНБО, а звільнення його з посади першого віце-спікера.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ніхто не передбачав, що він залишить посаду першого віце-прем'єра. Для Клюєва рідна стихія – це Кабмін та економічна політика. Національна безпека – не його сфера компетенції. Його  відправили у почесне заслання. РНБО зараз є "паперовим тигром", структурою, яка не має серйозних впливів. Це відстійник кадрів. Хоча і орган із конституційним значенням", - зазначив експерт.

Фесенко нагадав, що Клюєв завжди займався виборами, крім періоду перебування в опозиції, "не відходячи від каси в прямому і переносному значенні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєва "вивели з-під удару", аби після виборів він знову зайняв високу посаду - політолог

"У нього було багато можливостей впливати на вибори через уряд. Зараз його прибрали з каси. Через РНБО він не матиме впливу на фінансові потоки. Буде займатися штабною роботою – координувати підготовку партії до виборів. Щоб стимулювати розгляд якихось фінансових питань, доведеться звертатися до того, хто буде розпорядником "общака". Можливо, до Сергія Льовочкіна чи Валерія Хорошковського", - зауважив він.

Політолог вважає, що у нинішнього секретаря РНБО залишається шанс стати прем'єром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв поплатився за неефективне добування грошей — політолог

"Він повністю не втратив довіру президента. Звільнення - це скоріше прояв незадоволення, істинних причин якого ми не знаємо. Можемо здогадуватися, що спрацювало не сприйняття роботою уряду та ситуація в парламенті, за який відповідає Клюєв. Зокрема скандал із записами Романа Забзалюка. В цьому випадку Клюєв сам себе переграв. Через цю ситуацію хотіли скомпрометувати Льовочкіна, який фігурував на записах. Але вийшло так, що "Батьківщина" отримала першу перемогу, чому і посприяв Клюєв. Коли доповідали про це президенту, додали інформацію про прямі контакти Клюєва із Кожем'якіним", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв не втратив шанс стати прем'єром – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути