середа, 22 лютого 2012 09:23

Хорошковський запропонував знову підвищити ціни на горілку

Хорошковський запропонував знову підвищити ціни на горілку

У Міністерстві фінансів розробили проект змін до постанови "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольної продукції".

Документом пропонується підвищити ціни на лікеро-горілчану продукцію на 26,4%, до 165 грн за літр 100-процентного спирту, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Українцям стане дорогою дешева горілка".

Тобто мінімальна ціна пляшки горілки 0,5 л збільшиться з 26,1 грн до 33 грн.

Учасники ринку стверджують, що документ мають розглянути вже на сьогоднішньому засіданні уряду. На порядку денному засідання його немає. Втім, член парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олег Царьов (Партія регіонів) говорить, що головна мета документа - боротьба з тіньовим алкогольним ринком.

"Я піднімав це питання, відправляв депутатські запити в Кабінет міністрів. З урахуванням всіх акцизів, податків і ціни на спирт, які неодноразово підвищувалася минулого року, при легальному виробництві горілки ціна повинна бути близько 33 гривень", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на телефонний зв'язок можуть підвищити - ЗМІ

Виробники нагадали, що розмір мінімальних цін переглядався зовсім недавно - у серпні минулого року після тривалого обговорення з представниками галузі.

"Тоді для цього були економічні обгрунтування: зростання цін на спирт та енергоносії. Зараз не було ні обговорень, ні обгрунтувань", - розповіла гендиректор "Алкогольних традицій" Роман Вашколуп.

Сам міністр фінансів Валерій Хорошковський ще 6 лютого в інтерв'ю "Комерсанту-Україна" говорив, що, на його думку, будь-яке ускладнення або посилення тиску на легальний сектор може привести до відходу бізнесу в тінь.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський запропонував знову підвищити ціни на горілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути