пʼятниця, 23 червня 2017 12:00

Гужву вистежували майже 3 місяці - ГПУ

Гужву вистежували майже 3 місяці - ГПУ
Затриманому за підозрою у вимаганні керівника інтернет-видання "Страна.UA" Ігорю Гужві та його спільнику готують запобіжний захід. Фото: УНІАН

Затриманому за підозрою у вимаганні грошей керівнику інтернет-видання "Страна.ua" Ігорю Гужві та його спільнику готують запобіжний захід.

Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури.

"Проведеним досудовим розслідуванням установлено, що керівник інтернет-видання, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали у народного депутата України грошові кошти у розмірі 20 тисяч доларів США за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності", - заявляють в ГПУ.

"За результатами проведених слідчих, негласних слідчих (розшукових) дій упродовж майже 3 місяців слідства виявлено та зафіксовано, зокрема на матеріальних носіях інформації, протиправні дії вказаних осіб, їх домовленість між собою про розмір грошових коштів, які бажають отримати від потерпілого, про наміри та наявність компрометувальних матеріалів для шантажу останнього", - також йдеться у повідомленні.

На даний час готують повідомлення про підозру затриманим особам і клопотання про обрання їм запобіжних заходів.

Слідчі дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді заговорили про агентуру ФСБ

У будівлі, де розташована редакція "Страна.ua", відбувався обшук. Про це повідомила заступниця головного редактора Світлана Крюкова. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гужва нібито вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометувальних матеріалів на чинного політика.

Зараз ви читаєте новину «Гужву вистежували майже 3 місяці - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути