субота, 17 травня 2008 16:18

Грузія сподівається на політичну підтримку України

Грузія чекає від України "братньої взаємодопомоги й підтримки на політичному рівні". Про це заявив голова комітету з міжнародних справ парламенту Грузії Костянтин Габашвілі, коментуючи ситуацію навколо грузинсько-абхазького конфлікту газеті "Дзеркало тижня".

Коментуючи дії Росії, котра збільшила свою військову присутність в зоні конфлікту, політик відзначив: "Це ще і й певний тест, покликаний показати, чи вийде в Росії така провокаційна політика стосовно країни, яка збирається стати членом НАТО".

"І якщо вийде з Грузією, то, гадаю, росіяни почнуть такі ж небезпечні кроки і відносно України", - застеріг він.

Від американських і європейських союзників, за словами Габашвілі, Грузія чекає одного: "Ми б хотіли, щоб вони закликали Росію відмовитися від ескалації напруженості в регіоні. Адже ця політика не сумісна з тим, щоб РФ була миротворцем у конфлікті. А Москва, до речі, вже давно втратила моральне право бути миротворцем".

"Росіяни називають себе миротворцами. Та хіба миротворці мають важку техніку, артилерію? Крім того, природньо, що Грузія цікавиться, яка концентрація іноземних військових сил на її території", - заявив депутат.

Сьогодні заступник міністра закордонних справ України Олександр Купчишин заявив, що Україна готова стратегічно співпрацювати з Грузією в питанні приєднання до Плану дій з членства (ПДЧ) в НАТО, проте не ставить за мету одночасне приєднання разом з Грузією.

За його словами, "очевидно, що між нашими країнами з цього питання ведеться конструктивний діалог, зокрема, і на експертному рівні".

"У свою чергу, кожна з країн розуміє, що все ж таки ми рухаємося кожен своїм шляхом, - зазначив політик. - Попри те, що стратегічні євроатлантичні інтереси у нас і у Грузії співпадають, деякі речі тактичного характеру можуть бути різними", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Грузія сподівається на політичну підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути