неділя, 17 січня 2010 18:12

Грузинських спостерігачів протримали 5 годин в міліції (ФОТО)

Автор: Фото: Тетяна Заровна
 

У холі готелю "Атлас" у Донецьку сидить більше десятка східних чоловіків міцної статури приблизно 30-45 років. 400 спостерігачів з Грузії прибули двома чартерами 14 і 15 січня.

"Я лише встиг зайти на дільницю і запитати яка це адреса, як до мене підійшла якась жінка, викликала міліцію, і мене вивели з виборчої дільниці N 86 в Петровському районі Донецька, - говорить російською громадянин Грузії Дмитро Чхєїдзе. – Протримали 5 годин в міліції Петровського району Донецька, ставили питання, хотіли, щоб я сказав, що заважав працювати комісії, але я взагалі нічого не робив".

Перш ніж відповісти на питання, ким працює в Грузії, Дмитро радиться з товаришами рідною мовою, потім говорить, що працює на текстильній фабриці. Не дозволяє себе фотографувати разом зі співвітчизниками.

Його приятель на ім"я Костянтин додає, що міліція поводилася коректно, у камеру тимчасового утримання грузинських спостерігачів не садили, а лише допитували в кабінетах.

Леван Тахнішвілі, який очолює делегацію спостерігачів від Грузії, заявив журналістам, що "приїзд грузинської делегації обріс хворим ажіотажем. Це звичайна місія міжнародних спостерігачів, яку ми посилаємо майже у всі країни. І в 2007 році на парламентських виборах ми були в Донецьку - була велика делегація. Правоохоронні органи з"явилися майже в один і той же час у всіх місцях, де були наші спостерігачі і почали виводити поодинці. Ми підозрюємо, що розчищають ті дільниці, де готують порушення. Нашими спостерігачами зафіксовано шість мікроавтобусів, які по різних дільницях роблять "карусель". У них сидять одні й ті самі люди. Проти одного з наших спостерігачів застосовано фізичну силу".

За словами Тахнішвілі, чартер і готель грузинам, які приїхали до Донецьку, сплатили ті органи, співробітниками яких вони є в своїй країні. Серед них один працівник поліції, останні працюють в різних міністерствах, органах самоврядування та представляють неурядові організації. Всі ці чоловіки знаходяться в Донецьку у відрядженні. Він також заявив, що його колеги не підтримують в Україні жодного з кандидатів в президенти.

На думку представників Донецької міської ради, участь громадян Грузії у виборах є незаконною. Також вони не мають дозволів на роботу на виборчій дільниці і як журналісти, бо, мовляв, не зареєстровані в міській службі зайнятості.

"Громадяни Грузії приїхали до Донецьку на запрошення Юлії Тимошенко, - заявив секретар Донецької міськради Микола Левченко. - В аеропорту жоден з них не вказав метою візиту - бути спостерігачем, не вказав, що його мета службова. Всі казали, що мета приватна. Тобто свідомо брехали і поводилися неприродно для спостерігачів. Про мету говорили, що приїхали відзначати старий Новий рік, або поспілкуватися з дівчиною, з якою познайомилися на "Однокласниках". Є декілька десятків фактів незаконного проникнення цих спостерігачів на дільниці. Громадян Грузії випроваджують, оскільки їх немає в якості зареєстрованих спостерігачів".

Микола Левченко звинуватив штаб БЮТ в спробі зриву виборів на території Донецьку. Він вважає, що візит представників Грузії має провокаційний характер.

У комісіях, за словами Левченка, працюють лише декілька осіб з Грузії, які присутні в якості журналістів газети "Молодогвардеец". Ця газета належить Наталії Королівській, запевняє Левченко.

Зараз ви читаєте новину «Грузинських спостерігачів протримали 5 годин в міліції (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути