неділя, 17 січня 2010 14:21

Грузини - спостерігачі мають посвідчення журналістів "тимошенківських" ЗМІ

Грузини - спостерігачі мають посвідчення журналістів "тимошенківських" ЗМІ

Представники республіки Грузія, які називають себе міжнародними спостерігачами, заважають працювати дільничним виборчим комісіям у місті Донецьку.

До України напередодні виборів прибуло близько тисячі представників від Грузії. Вони сподівалися отримати реєстрацію як міжнародні спостерігачі, але Центральна виборча комісія відхилила це прохання.

Як повідомляють журналісти телеканалу "Інтер" попри відсутність реєстрації громадяни Грузії усе ж наполягають на своїй присутності на дільницях.

Представляються працівниками газет, позаштатними працівниками. Показують посвідчення видань "Урядовий кур"єр" (офіційний друкований орган уряду), "Молодогвардієць", "Вечірні вісті" (входить в холдинг "Інформальянс", який підконтрольний БЮТ). Проте детально роздивитися ці посвідчення не дають.

За попередньою інформацією, представники Грузії є працівниками міністерства внутрішніх справ цієї країни. На ситуацію із грузинськими спостерігачами вже відреагувала ЦВК.

До центральної виборчої комісії звернувся посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе з проханням зареєструвати представників від його країни. У посольстві кажуть, що виконання такої вимоги принципове для Грузії.

Сьогодні відбудеться засідання ЦВК, на якому розглянуть можливість реєстрації спостерігачів від Грузії. Кандидат у президенти України Віктор Янукович під час голосування звернувся до чинного президента Віктора Ющенка: "Я звертаюсь до президента Саакашвілі, щоб він відкликав своїх так званих спостерігачів, - сказав Янукович російською. – А президента Ющенка, щоб він виконав свій конституційний обов"язок та захистив права виборців".

Раніше представники Партії регіонів заперечували, що на Донеччині до грузинських журналістів застосовували силу.

Gazeta.ua повідомляла про розмову, яка мала місце між Юлією Тимошенко та Михайлом Саакашвілі про те, щоб прем"єр "вирішила питання" з боєздатними спостерігачами.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Грузини - спостерігачі мають посвідчення журналістів "тимошенківських" ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути