пʼятниця, 15 січня 2010 16:59

Таємна розмова Тимошенко і Сакашвілі наробила галасу в Інтернеті

Таємна розмова Тимошенко і Сакашвілі наробила галасу в Інтернеті

Заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Дмитро Видрін заперечує передачу агентству РИАНовости аудіозапису телефоної розмови Саакашвілі і Тимошенко, під час якої прем"єрка обіцяє сприяння реєстрації грузинських спостерігачів.

"Вони (РИАНовости - Gazeta.ua) щось переплутали. Як я міг їм передати аудіозапис, який гуляє в Інтернеті?", - сказав Видрін кореспонденту Gazeta.ua.

У свою чергу в українському відділі РИАНовости наполягають на тому, що саме Видрін передав їм аудіозапис розмови Тимошенко і Саакашвілі.

Цю інформацію підтвердив один із журналістів агенства, який побажав не називати свого імені, додавши, що "не хоче бути черговим героєм дня".

За його словами, Видрін передав аудіозапис перед прес-конференцією на тему президентських виборів.

Журналіст також зазначив, що заступник секретаря РНБО поки ніяких претензій з цього приводу агентству не висував.

Нагадаємо, що РИАНовости сьогодні надрукувало розшифровку телефонної розмови Тимошенко і Сакашвілі. Агентство зазначило, що цей аудіозапис їм передав заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Дмитро Видрін.

Після уточнюючої розмови з Gazeta.ua. РИАНовости зняло посилання на Видріна і вказали, що цей запис передав "источник, пожелавший остаться неназванным".

На аудіозаписі чутні голоси чоловіка і жінки, схожі на голоси Тимошенко і Саакашвілі. Співрозмовники розмовляють російською.

"...Єдина проблема, яка у нас є, - вони не зареєстрували вчора... Ви знаєте", - говорить жіночий голос.

"Так-так, я тому і дзвоню. Реально Гіві там на місці, можливо, хтось з ваших там зв"яжеться, і вирішать питання", - відповідає чоловічий голос.

"Обов"язково! Я сказала Турчинову, щоб він негайно зустрівся... І хочу подякувати Вам за те, що взагалі така команда направлена в Україну або зараз направляється", - говорить голос, схожий на голос українського прем"єра.

"Ні, ми вже насправді самих перевірених і боєздатних людей відправляємо...", - пояснив голос, схожий на Саакашвілі.

Подякувавши співрозмовнику, жіночий голос пообіцяв, що "буде боротися за те, щоб у законі було прописано, що міжнародним спостерігачам просто видаються посвідчення - і все і що вони (мабуть, мається на увазі ЦВК) зобов"язані видати посвідчення без голосування".

"У такому випадку ми дуже відкриті, дуже гнучкі і дуже налаштовані на те, щоб Україні всіляко допомогти... Єдине, щоб була координація", - сказав чоловічий голос.

У минулому скликанні парламенту Видрін був депутатом БЮТ за квотою кандидата в президенти Михайла Бродського, який у четвер заявив, що грузинські спостерігачі є бойовиками, і їх метою є зрив виборів в Україні

За матеріалами: Gazeta.ua, РИАНовости .
Зараз ви читаєте новину «Таємна розмова Тимошенко і Сакашвілі наробила галасу в Інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути