четвер, 25 липня 2013 09:36

Гроші, виділені на боротьбу з корупцією, пішли не туди - експерт

Гроші, виділені на боротьбу з корупцією, пішли не туди - експерт
Фото: ua.korrespondent.net

Експерти з представництва міжнародної організації по боротьбі з корупцією Transparency International Ukraine дали критичну оцінку виконання державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки.

Вони констатували, що уряд виконав лише половину з поставлених завдань, що може негативно позначитися на результатах листопадового саміту Україна-ЄС, пише видання "Комерсант".

"Загальний бал успішності виконання держпрограми становить тільки 2,7 з 5 можливих, що відповідає 54% успішності. Це означає, що була виконана кожна друга з поставлених завдань або кожна, але наполовину", - заявив президент Transparency International Ukraine Олексій Хмара.

Він нагадав, що за період дії держпрограми на її виконання передбачалося виділити 820 млн грн, однак вона практично не фінансувалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На директора громадської організації склали протокол за акцію під Адміністрацією Януковича

"Спочатку більшу частину грошей передбачалося витратити на створення системи електронних медичних карт - близько 803 млн грн, це не має нічого спільного з боротьбою з корупцією! Решта грошей планувалося направити на створення електронного документообігу та інші цілі. У підсумку від цих ідей відмовилися через нестачу коштів", - розповів Хмара.

У звіті говориться, що найменше заходів виконано за напрямами відкриття доступу до публічної інформації, а також реформування правоохоронних органів - МВС і прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії українця за спробу дати хабар поліцейському оштрафували на мільйон рублів

"Це може негативно позначитися на євроінтеграції України. Виконання пунктів антикорупційної держпрограми було вимогою GRECO (Група держав Ради Європи по боротьбі з корупцією. - ред.), а Європейський союз буде керуватися оцінками цієї організації перед листопадовим самітом Україна-ЄС", - зазначив заявив президент Transparency International Ukraine.

Нагадаємо, що презентація звіту закінчилася акцією біля адміністрації президента, після якої на голову організації Олексія Хмару було складено адміністративний протокол.

Зараз ви читаєте новину «Гроші, виділені на боротьбу з корупцією, пішли не туди - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути