вівторок, 23 липня 2013 04:07

У Росії українця за спробу дати хабар поліцейському оштрафували на мільйон рублів

У Росії українця за спробу дати хабар поліцейському оштрафували на мільйон рублів

У Росії 65-річного громадянина України оштрафували на 1 млн руб (близько 30 тис. дол) за спробу дати хабар поліцейському.

Про це повідомили в Слідчому комітеті Росії.

"Зібрані слідчими органами Північно-Західного слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Російської Федерації докази визнані судом достатніми для винесення вироку громадянину України 65-річному Віктору Соловйову. Він визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 30, ч. ст. 291 КК РФ (замах на дачу хабара посадовій особі особисто за вчинення завідомо незаконних дій (бездіяльності)", - сказано в повідомленні.

Слідством і судом встановлено, що Соловйов особисто передав хабар у вигляді грошей в сумі 25 тисяч руб (близько 800 дол) начальнику лінійного відділення поліції Архангельського лінійного відділення Управління на транспорті МВС Росії по Північно-Західному федеральному округу.

Так, співробітниками транспортної поліції було виявлено факт порушення одинадцятьма громадянами України режиму перебування в Російській Федерації при здійсненні трудової діяльності в ролі робітників.

Вони займалися ремонтними роботами на очисних спорудах на території локомотивного депо Сольвичегодськ (селище Вичегодське Архангельської області) за відсутності патенту, і тим самим скоїли адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.18.10 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації - порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду в Російську Федерацію або режиму перебування (проживання) в Російській Федерації.

Соловйов, даючи хабар, сподівався схилити поліцейського до неправомірної бездіяльності і тим самим допомогти своїм співвітчизникам уникнути адміністративної відповідальності. Співробітник поліції від отриманого хабара відмовився і повідомив про корупційну пропозицію своєму керівництву.

Вироком суду Соловйову призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 млн руб.

Зараз ви читаєте новину «У Росії українця за спробу дати хабар поліцейському оштрафували на мільйон рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути