четвер, 27 червня 2013 14:55

Громадські діячі виступають за скликання національного круглого столу

Громадські діячі виступають за скликання національного круглого столу
Фото: radiosvoboda.org

Низка українських громадських діячів, науковців і політологів виступили з ініціативою скликання Національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього".

Ініціатива має наметі сприяти порозумінню  влади, опозиції й громадськості для реалізації європейського вибору України, зокрема підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Здолати розбіжності заради вищої мети. Скажімо, той круглий стіл у Польщі, за який сіли, здавалося б, непримиренні опоненти. Бачимо результати – успіхи Польщі в побудові справді європейської держави. Тому ініціатива такого круглого столу є надзвичайно актуальною. Це можливо сьогодні здійснити, якщо ми маємо відповідальних політиків, а не популістів", – заявив почесний президент Києво-Могилянської академії  В'ячеслав  Брюховецький, який є головою наглядової ради робочої групи, яка напрацьовуватиме документи і здійснюватиме організаційне забезпечення процесу.

На переконання учасників ініціативи, Національний круглий стіл щодо євроінтеграції має відбутись у вересні.

Раніше сьогодні в своїй статті на "Українській правді" екс-прем'єр Юлія Тимошенко запропонувала створити національний круглий стіл "Порозуміння заради європейського майбутнього" для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС угоди про асоціацію. За її словами, залишилося тільки 67 робочих днів для виконання критеріїв, запропонованих Європейським союзом, без виконання яких угоду не підпишуть.

Зараз ви читаєте новину «Громадські діячі виступають за скликання національного круглого столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути