середа, 15 серпня 2018 16:49

Гройсман звинуватив ЦВК у зриві виборів

Гройсман звинуватив ЦВК у зриві виборів
Володимир Гройсман вважає, що рішення ЦВК зірве вибори в ОТГ. Фото: РБК-Україна

Рішення Центральної виборчої комісії унеможливлює вибори в об'єднаних територіальних громадах і заважає децентралізації. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.

"Днями ЦВК ухвалила рішення, яке унеможливило проведення у жовтні виборів у новостворених об'єднаних громадах. Це рішення створює ризик гальмування децентралізації, яка сьогодні є однією з найбільш успішних і затребуваних реформ.

Дуже важливо, що об'єднання громад - це добровільний процес, ініціатива знизу. Вважаю, що перешкоджати прагненню громадян, які хочуть теж йти цим шляхом, створювати додаткові бар'єри на їхньому шляху, - неприпустимо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка назвали Гройсмана зрадником

Тому я закликаю Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів у тих громадах, де вони були заплановані. Децентралізацію не можна зупиняти!"

Раніше "Комітет виборців України" закликав ЦВК розблокувати процес призначення і проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах. На жовтень 2018-го запланували вибори у понад 100 об'єднаних громадах, у яких проживають 1 млн осіб. У випадку призначення виборів на останню неділю жовтня 2018-го ЦВК має призначити вибори до 17 серпня. Від ЦВК вимагають призначити вибори на іншу дату.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман звинуватив ЦВК у зриві виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути