понеділок, 20 березня 2017 15:53

Гройсман не отримав гарантій від Порошенка - ЗМІ

Гройсман не отримав гарантій від Порошенка - ЗМІ
"Порошенко добре розуміє, що у Володі є амбіції". Фото: УНІАН

У середині лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив у президента Петра Порошенка гарантій, щоб залишитися на посаді прем'єра. Але не отримав їх.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на джерела в оточенні президента: "Гройсман відчутно набрав політичної ваги і розуміє це. Порошенко добре розуміє, що у Володі є амбіції й апетити, але завжди є якесь тверде переконання, що на виході він всіх переграє".

На Банковій впевнені, що в квітні Гройсману доведеться непросто.

Там побоюються, що всі, хто називають себе опозицією, на тлі блокади можуть об'єднатися і проголосувати за вотум недовіри уряду, який, відповідно до закону, тягне за собою відставку прем'єра і міністрів. Поки що в опозиційних депутатів і фракцій немає голосів.

Складна ситуація в уряду щодо співпраці з МВФ, який переніс виділення траншу Україні, аби прорахувати наслідки блокади.

В АП обговорюють кілька варіантів на квітень.

Можна знайти голоси, щоб відправити Гройсмана у відставку, але призначити нового прем'єра за коаліції в 224 депутата, якої фактично не існує, буде проблематично.

Склад Кабміну залишається в статусі виконуючих обов'язки. Але на таку комбінацію в АП поки що піти не готові. Причина - президентові немає ким замінити Гройсмана.

Другий варіант - у квітні спробують поміняти лише кількох міністрів. На Банковій і в БПП не приховують свого невдоволення нинішнім міністром фінансів Олександром Данилюком. Але пояснення з приводу нього смішне - мовляв, він взагалі не розуміє того, що відбувається в країні. Гройсман не проти був би позбутися Володимира Омеляна і Геннадія Зубка. Їм прем'єр не довіряє.

Третій варіант - і прем'єр, і чинний склад Кабміну залишаються працювати у повному складі. І він, з огляду на ситуацію з депутатськими голосами, поки найімовірніший, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада гроші не краде" - що сказав Порошенко на початку тижня

Питання третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України зникло з порядку денного ради директорів Міжнародного валютного фонду, яка має відбуватися сьогодні, 20 березня.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман не отримав гарантій від Порошенка - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути