субота, 23 квітня 2011 09:59

Грищенко назвав вартість нового саркофагу над Чорнобилем

Грищенко назвав вартість нового саркофагу над Чорнобилем

Зібраних на донорській конференції у Києві 550 мільйонів євро достатньо для початку робіт з реалізації проекту "Укриття" на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі одного з українських телеканалів.

При цьому він зазначив, що вже після закінчення конференції низка країн заявили про виділення додаткових коштів на чорнобильські проекти. Зокрема, за словами Грищенка, Саудівська Аравія заявила про виділення додаткових 20 мільйонів євро.

"Для фізичного початку роботи коштів більш ніж достатньо. Нам потрібно ще буде попрацювати над тим, щоб покрити те, що виходить за рамки чисто фізичної частини цього проекту", - зазначив він.

За словами чиновника, на реалізацію проекту "Укриття" більше 1 мільярду євро, але наразі "стоїть задача зібрати 740 мільйонів євро, з них 100 мільйонів для покриття так званого ризику".

Грищенко висловив переконання, що всі обіцяні в ході донорської конференції кошти Україна отримає.

"Донорські конференції проходять в режимі, коли представники держав роблять заяви, які потім підтверджуються в різний спосіб, але, так чи інакше, це зобов'язання від імені держави. Це те, що було проголошено офіційно під час офіційної частини конференції", - зазначив він, додавши, що процес збору коштів триває

"Я впевнений, що найближчим часом ми отримаємо необхідну суму коштів", - резюмував дипломат.

Країни світу і міжнародні організації на конференції у вівторок оголосили розмір їхніх додаткових внесків на проект "Укриття" та інші чорнобильські проекти.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко назвав вартість нового саркофагу над Чорнобилем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути