середа, 02 лютого 2011 10:27

Григорович ініціює у ВР слухання про українців Росії

Григорович ініціює у ВР слухання про українців Росії

Народний депутат від "Нашої України" Лілія Григорович вважає, що парламент має негайно втрутитися у питання дотримання прав української громади в Росії.

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", з огляду на це депутат ініціювала слухання у парламенті інформації Міністра закордонних справ України. Відповідна постанова за номером 8035 зареєстрована на початку пленарного тижня.

Також Григорович ініціює парламентські слухання на тему: "Про дотримання прав української громади в Російській Федерації (березень 2011 року)". Про це йдеться у проекті постанови за номером 8036.

На думку парламентарія, останнім часом почали з'являтися факти судового переслідування української громади в Російській Федерації. Показником цього, за її словами, є прийняте Верховним судом рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, юридичне переслідування Об'єднання українців Росії та події у Бібліотеці української літератури в Москві.

"У зв'язку з цим, вноситься цей проект, яким пропонується провести парламентські слухання на тему "Про дотримання прав української громади в Російській Федерації", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, депутатська група "За Україну!" ініціює звіт міністра закордонних справ щодо ситуації навколо української бібліотеки в Москві та вимагає відкликати посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка. Народний депутат України, заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль також виступив за звільнення посла.

16 січня в Бібліотеці української літератури в Москві був проведений черговий обшук. За словами директора установи Наталії Шариної, під час обшуку російські правоохоронці поводили себе грубо.

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Національно-культурну автономію українців Росії закрили через її політичну діяльність. За його словами, це об'єднання займалося не тим, що записано у статуті.

Зараз ви читаєте новину «Григорович ініціює у ВР слухання про українців Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути