Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 12:59

ГПУ порушила п'ять кримінальних справ за фактами підкупу виборців

ГПУ порушила п'ять кримінальних справ за фактами підкупу виборців
ГПУ порушила п'ять кримінальних справ за фактами підкупу виборців. Фото: mignews.com.ua

Генеральна прокуратура України порушила п'ять кримінальних справ за фактами підкупу виборців у Криму, Чернівецькій та Луганській областях.

"За весь час виборчої кампанії з чергових виборів народних депутатів України станом на 31.10.2012 органами прокуратури розглянуто 94 звернення, які стосувалися перешкоджання громадянам здійсненню виборчого права, зокрема і шляхом підкупу виборців (підслідність органів прокуратури)", - повідомили в прес-службі ГПУ.

За інформацією відомства, із цих 94 звернень за результатами перевірок інформація підтвердилася у 5 випадках. "За усіма ними порушено 5 кримінальних справ (АР Крим, Чернівецька область – по одній кримінальній справі та три – у Луганській області, дві з них пізніше були об'єднані в одне провадження)", - говориться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демократія по-донбаськи: залякування, підкуп, адмінресурс

"При цьому у трьох кримінальних справах (АР Крим, Луганська область) досудове слідство було завершено у стислі терміни. Кримінальні справи з обвинувальними висновками вже направлені до суду для розгляду по суті", - додали в відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський закликав євреїв "не вдаватися до панічних настроїв" у зв'язку з проходженням "Свободи"

Окрім того, в прес-службі повідомили щодо звернень про підкуп виборців, які надійшли від Центральної виборчоїкомісії: "До органів прокуратури на підставі 5 постанов ЦВК надійшло 16 звернень з вказаних питань. За результатами перевірки у 12 випадках доводи не підтвердилися. Ще 4 звернення перевіряються", - зауважили в ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ порушила п'ять кримінальних справ за фактами підкупу виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути