середа, 31 жовтня 2012 10:36

Коломойський закликав євреїв "не вдаватися до панічних настроїв" у зв'язку з проходженням "Свободи"

Коломойський закликав євреїв "не вдаватися до панічних настроїв" у зв'язку з проходженням "Свободи"
Фото: kommersant.ua

Вчора на VII з'їзді Об'єднаної єврейської громади України, який вперше пройшов не в Києві, а в Дніпропетровську, Ігор Коломойський був переобраний президентом організації на новий чотирирічний термін. Коломойський закликав делегатів зміцнювати зв'язки між общинами і "не вдаватися до панічних настроїв" у зв'язку з проходженням у Верховну раду ВО "Свобода".

Вчора у Дніпропетровську відбувся VII з'їзд Об'єднаної єврейської громади України (ОЄГУ). Ця організація була створена в 1999 році. На правах асоційованих членів в неї входять 482 єврейські організації країни. У VII з'їзді взяли участь 298 делегатів з усіх областей України, пише "Комерсант-Україна".

Як розповів керівник прес-служби Дніпропетровської єврейської громади Олег Ростовцев, основним питанням порядку денного було обрання президента ОЄГУ. Вперше вибори на цю посаду пройшли на альтернативній основі. "Були висунуті три кандидатури: підприємця Ігоря Коломойського, голови Херсонської обласної громади Олександра Вайнера і керівника Івано-Франківської громади Ісаака Фефер", - уточнив пан Ростовцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" заявляє, що Пилипишин вночі фальшував вибори

Коломойський оцінив свою роботу на цій посаді самокритично: "Зроблено те, що зроблено, хоча багато чого можна було б зробити і краще". При цьому він запевнив делегатів, що незалежно від результату виборів нового глави ОЄГУ він не припинить спонсорську допомогу єврейським громадам.

При цьому бізнесмен не залишив без уваги факт проходження в Верховну Раду всеукраїнського об'єднання "Свобода". "Я вважаю, що не треба віддаватися панічним настроям", - сказав Коломойський, зазначивши, що завдання єврейських організацій - боротися з проявами антисемітизму. "Досягнуті успіхи у проведенні роботи з так званого "чорного списку антисемітів в Україні". Думаю, скоро ми дозволимо собі опубліковувати деякі імена з нього", - пообіцяв пан Коломойський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині зник сисадмін ОВК, який блокує передачу даних до ЦВК

За підсумками таємного голосування пан Коломойський набрав 264 голоси і був переобраний головою Об'єднаної єврейської громади України на наступний чотирирічний термін.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський закликав євреїв "не вдаватися до панічних настроїв" у зв'язку з проходженням "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути