четвер, 26 листопада 2020 11:25

"Гопники вищого рангу" - ображений Фокін висловив претензії Кравчуку

"Гопники вищого рангу" - ображений Фокін висловив претензії Кравчуку
Фокін впевнений, що його поява в складі ТКГ "насторожила політиків, які наживаються на війні". Фото: УНН

Перший прем'єр-міністр Вітольд Фокін назвав "хорошим маскувальником" главу української делегації в Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука. Він уточнив, що перший президент вміє пристосовуватися до будь-якої політичної ситуації.

Претензії на адресу свого екскерівника в ТКГ Фокін висловив в інтерв'ю "КП в Україні".

Політик заявив, що в його відстороненні з цієї посади взяли участь "гопники вищого рангу".

"У цьому не було ні потреби, ні інтересу (спілкуватися з Кравчуком до роботи в ТКГ, - Gazeta.ua). Ми з Леонідом Макаровичем різні люди. Він по-своєму унікальний, на всі випадки життя у нього є свій спосіб маскування, свій ідеологічний камуфляж. Легко змінюючи свої переконання, він пристосовується до будь-яких обставин заради власного благополуччя, а для мене завжди - "краще бути, ніж здаватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йде по граблях Фокіна" - у "Слузі народу" розкритикували Кравчука

Перший прем'єр зауважив, що сам у чомусь досяг успіху, а в чомусь - ні, але він нібито ніколи, "не втрачав набраної висоти". Також він уточнив, що раніше його ніколи не звільняли з роботи й не відсторонювали.

"Все це довелося випробувати вже за фінішною межею. Винувачу тільки себе: повірив людям, які довіри не заслуговують".

Політична еліта, яка прийшла до влади після Революції гідності, не зацікавлена в припиненні війни на Донбасі, яка приносить високі доходи, і будь-який рух до миру вона нібито сприймає як замах на свій бізнес. Як каже Фокін, з іншими вони не церемоняться і "спускають із повідка зграю гопників, які ганьблять людину, не зважаючи на вік, авторитет і заслуги".

Фокін уточнив, що під "гопниками" має на увазі "соціальний прошарок малоосвічених, погано вихованих і агресивно налаштованих людей". Вони легко можуть принизити і образити людину без видимої користі для себе. Так трапилося і з ним у ТКГ, вважає він.

"Слабка спроба приховати власну нікчемність, спосіб самоствердження, створення видимості власної переваги. Гопник може зірвати з голови шапку і закинути її на дерево, відняти у першокласника букет, призначений улюбленій вчительці, і жбурнути в калюжу. Моя поява в складі української делегації в ТКГ насторожила політиків, які наживаються на війні, і вони нацькували на мене гопників вищого рангу".

Також перший прем'єр заявив, що його вихід з ТКГ був передчасним. Він вважає, що у нього все ще залишалися реальні можливості зрушити переговори щодо Донбасу з мертвої точки.

18 серпня президент Володимир Зеленський увів до складу делегації України в ТКГ першого прем'єр-міністра Вітольда Фокіна.

Фокін понад місяць перебував на посаді першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі. За цей час запам'ятався кількома скандальними заявами. Він називав бойовиків на сході України повстанцями. А нещодавно заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією, вважає, що бойові дії там ведуть найманці з 30 країн.

Кравчук пов'язав такі заяви Фокіна з тривалою відсутністю в інформаційно-політичному полі.

30 вересня Зеленський звільнив Вітольда Фокіна від виконання обов'язків першого заступника глави делегації України в ТКГ.

Зараз ви читаєте новину «"Гопники вищого рангу" - ображений Фокін висловив претензії Кравчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути