вівторок, 29 вересня 2020 15:34

Фокін заявив, що на Донбасі воюють бойовики "майже 30 країн світу"

Фокін заявив, що на Донбасі воюють бойовики "майже 30 країн світу"
Фокіна в ТКГ призначив Андрій Єрмак. Їх познайомила онука Марія Фокіна. Фото: скриншот

Заступник глави української делегації Тристоронньої контактної групи Вітольд Фокін не бачить підтверджень того, що на Донбасі проти України воює Росія.

Про це він сказав, відповідаючи перед народними депутатами на засіданні парламентського комітету з питань державної влади.

"Я констатую, що на сході ведеться війна проти Збройних сил України, яку ведуть бойовики і найманці майже 30 країн світу. Усі злочинці мають бути покарані, згідно з законами України і відповідно до міжнародного права. Амністія мусить бути загальною. Тільки тоді з неї якийсь сенс, бо вона деморалізує противника і тим зберігає сотні тисяч життів наших воїнів", - заявив Фокін.

На репліку народного депутата він уточнив: "За активної підтримки військових Російської Федерації".

"Жодного підтвердження того, що там ведеться війна між Росією і Україною, поки що я не бачу", - відповів він на пряме питання іншого нардепа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін заговорив про свою відставку з ТКГ

Вітольд Фокін відзначився низкою скандальних заяв щодо Донбасу. Так він заявив, що війна на Донбасі почалася через мовне питання, і закликав Україну піти на нові поступки перед РФ у ході переговорів.

Він також послідовно відстоює позицію необхідності проголошення всеосяжної амністії для бойовиків ОРДЛО і надання особливого статусу всьому Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Фокін заявив, що на Донбасі воюють бойовики "майже 30 країн світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути