Ексклюзиви
пʼятниця, 06 листопада 2020 12:22

"Йде по граблях Фокіна" - у "Слузі народу" розкритикували Кравчука

"Йде по граблях Фокіна" - у "Слузі народу" розкритикували Кравчука
Заяви Кравчука виглядають, як медійний вкид, кажуть у парламенті. Фото: Станіслав Юрченко, "Радіо Свобода"

У Верховній Раді розкритикували представника України у ТКГ Леоніда Кравчука, що той не узгоджує з народними депутатами план щодо деокупації Донбасу.

Кравчук заявляв, що Україна підготувала "План спільних кроків" для контактної групи, який у разі повного припинення конфлікту і демілітаризації ОРДЛО передбачає проведення місцевих виборів 31 березня 2021 року.

"Те, що голова нашого представництва у ТКГ дозволяє собі такі заяви, наражає на небезпеку і владу, і взагалі дискредитує українських членів ТКГ. Бо якщо ти вже кажеш подібні речі, то маєш чітко, покроково розтлумачувати план. А зараз це виглядає знову, як медійний вкид.

Напевно, це трішки по граблях пана Фокіна в нас пішло. Якщо у представників ТКГ є план (а він, вочевидь, є, тому що ми вже мали спілкування з паном Резніковим з цього приводу), то спочатку потрібно це проговорювати (бодай у закритому режимі) з парламентаріями і тільки після цього робити якісь заяви, які носять контроверсійний характер.

Кравчук, звісно, ні з ким нічого не обговорював. І зараз ми з членами комітету обговорюємо позицію щодо спрямування листа з вимогою невідкладно презентувати цей план перед профільним комітетом у закритому режимі", - цитує нардепа від "Слуги народу" Віталія Безгіна "Радіо Свобода"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмаку на пальцях пояснили, чому вибори на Донбасі найближчим часом неможливі

29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради заступник голови української делегації у ТКГ Вітольд Фокін заявив про російсько-українську війну: "Жодного підтвердження того, що там ведеться війна між Україною та Росією, поки що я не бачу".

Після цього президент Володимир Зеленський вивів його з Мінських переговорів

Зараз ви читаєте новину «"Йде по граблях Фокіна" - у "Слузі народу" розкритикували Кравчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути