четвер, 01 жовтня 2020 13:37

Кравчук прокоментував звільнення Фокіна з ТКГ

Кравчук прокоментував звільнення Фокіна з ТКГ
Кравчук розповів подробиці звільнення Фокіна з ТКГ. Фото: "Українська правда"

У Тристоронній контактній групі не знали, якою є позиція Вітольда Фокіна щодо війни на Донбасі. Свою долю він вирішив своїми скандальними заявами.

Про це заявив глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук, повідомляє ТСН.

"Виправданням заяв Фокіна про те, що війни між Україною і Росією нібито немає, може бути його тривала відсутність в інформаційно-політичному просторі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін заявив, що на Донбасі воюють бойовики "майже 30 країн світу"

"Фокін міг зробити скандальну заяву на емоціях, але, незважаючи на це, залишається досвідченою і добросовісною людиною", - стверджує перший президент.

Із Фокіним розмовляли про його позицію щодо Донбасу і просили самостійно визначити свої подальші дії у ТКГ. Але у скандальних висловлюваннях не звинувачували, наголошує Кравчук.

"Я його давно знаю і не хочу, щоб ситуація, яка склалася, була неточною, щоб усі знали позицію кожного. Коли йдеться про людину, тим більше про людину з такою біографією, за всієї складності будь-якого питання треба залишатися людиною.

Я зрозумів Вітольда Павловича, що він хоче сам це питання вирішити, не доводячи до якогось адміністративного сплеску. Я знаю, що з ним спілкувався і глава ОП Андрій Єрмак. Не знаю, про що вони говорили, але знаю, що спілкувалися. Думаю, що наша заява, мається на увазі заява делегації, і позиція самого Єрмака дали підстави або матеріали для того, щоб президент вирішив це питання указом", – заявив Кравчук.

Кравчук запевнив, що про позицію Фокіна не було відомо до його призначення. Адже перший прем'єр ніде не брав участі в політичних дебатах.

Також Кравчук зауважив, що питання заміни Фокіна в ТКГ поки що не обговорювалося.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що Вітольд Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи. До цього онука Фокіна Марія казала, що її дід увійшов до складу ТКГ після того, як вона познайомила його з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

30 вересня президент Володимир Зеленський вирішив усунути Фокіна від переговорів у межах Тристоронньої контактної групи. Він зазначив, що в Офісі президента "неприємно вражені" особистими оцінками й коментарями Фокіна.

Фокін понад місяць перебував на посаді першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі. За цей час запам'ятався кількома скандальними заявами. Він називав бойовиків на сході України повстанцями. А нещодавно заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією, вважає, що бойові дії там ведуть найманці з 30 країн.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук прокоментував звільнення Фокіна з ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути