четвер, 24 вересня 2020 16:10

Фокін перепросив за "повстанців" на Донбасі

Фокін перепросив за "повстанців" на Донбасі
Фокін вибачився, що назвав бойовиків на Донбасі повстанцями. Фото: "Українська правда"

Перший заступник глави української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін перепросив за те, що назвав бойовиків на Донбасі повстанцями.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"І хоча це слово використовувалось і попереднім президентом України, зокрема в його промові, якщо не помиляюся, в Цюріхському університеті в січні 2015 року, правильно було б сказати "бойовики". Я щиро прошу вибачення в усіх, кого зачепили мої слова", - сказав Фокін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін заговорив про свою відставку з ТКГ

"Як патріот України і як один із перших керівників відродженої Української держави я щиро бажаю і зроблю все для того, щоб в Україну повернувся мир, щоб не гинули наші військові, мирні громадяни. Такою бачу свою роль в українській делегації в Тристоронній контактній групі", - додав він.

Фокін зазначив, що йому справді шкода, що його застереження викликали такий значний резонанс у суспільстві.

"Водночас хочу запевнити всіх, що зусилля, яких ми з колегами докладаємо для досягнення нашої з вами спільної мети - відновлення суверенітету України і територіальної цілісності нашої держави в міжнародно визнаних кордонах, мають незрівнянно більше значення, ніж невдало вжите слово".

Раніше Вітольд Фокін в інтерв'ю виданню "Страна.ua" висловився за надання особливого статусу для всієї території Донецької та Луганської областей, а не лише їх окупованої частини. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення державного кордону під контроль України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що заяви Фокіна щодо "особливого статусу для всього Донбасу і загальної амністії бойовиків" не відповідають національним інтересам України.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що слова Фокіна не відображають офіційної позиції держави.

Зараз ви читаєте новину «Фокін перепросив за "повстанців" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути