понеділок, 31 серпня 2020 11:38

Аваков назвав заяви Фокіна провокацією

Аваков назвав заяви Фокіна провокацією
Арсен Аваков висловився проти думок Вітольда Фокіна щодо Донбасу. Фото: dsnews.ua

Скандальні заяви заступника голови української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна щодо "особливого статусу" Донбасу й амністії прокремлівських бойовиків не відповідають національним інтересам України.

Про це сьогодні заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, висловлювання Фокіна є "провокаційними" і "спекулятивними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не змінює системи. Призначення Кравчука й Фокіна це доводить

"Жоден наш солдат не повинен гинути через безглузді політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ Фокіна щодо загальної амністії й особливого статусу для всієї території Донбасу є провокаційною і не відповідає національним інтересам. Пам'ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдатів", - підкреслив Аваков.

Заява першого заступника голови Тристоронньої контактної групи Вітольда Фокіна про можливість проведення виборів в ОРДЛО, загальної амністії і "особливого статусу" - це план демонтажу української державності. Якщо в Мінських угодах ідеться про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, Фокін пропонує особливий статус для усього Донбасу. Таким чином, представник України в переговорній групі пропонує росіянам навіть більше, ніж вони просять.

Зараз ви читаєте новину «Аваков назвав заяви Фокіна провокацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути