вівторок, 06 лютого 2018 19:48

Гонтарева має сидіти, а Порошенко - відповідати за її "гріхи" - нардеп

Гонтарева має сидіти, а Порошенко - відповідати за її "гріхи" - нардеп
Валерія Гонтарева з травня не керує Нацбанком. Фото: 24tv.ua

Керівника Нацбанку Валерію Гонтареву необхідно притягнути до відповідальність за допуск до фінансової системи України російського капіталу.

Про це сказав нардеп Ігор Лапін у кулуарах парламенту.

"Допуск російського капіталу до фінансової системи України - за це має бути не відставка, а посадка", - наголосив Лапін.

За дії Гонтаревої на посаді глави НБУ має нести відповідальність також президент Петро Порошенко, вважає нардеп.

"Питання в тому, чим закінчиться ця відставка: посадкою чи відпуском на чотири сторони? Це відповідальність президента. У повному об'ємі має нести відповідальність за свою креатуру, за кандидатуру, яку він подає. Парламент, звісно, теж має здійснювати контроль. Але ми бачимо ігнор Гонтаревої з квітня. Вона до нас "готова прийти прозвітувати", але чомусь не звітує", - зазначив Лапін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи хочуть політичної крові Гонтаревої

18 січня президент Петро Порошенко вніс у парламент проект постанови про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ. Також президент подав проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки. Виконувати обов'язки глави НБУ призначили її першого заступника Якова Смолія.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева має сидіти, а Порошенко - відповідати за її "гріхи" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути