середа, 19 вересня 2012 16:48

Головними порушниками виборчого законодавства на Херсонщині є чиновники — КВУ

Головними порушниками виборчого законодавства на Херсонщині є чиновники — КВУ
Дементій Бєлий каже що більшість чиновників агітують за "регіоналів". Фото: gd.ks.ua

За перший місяць виборчої кампанії на Херсонщині зафіксовано 90 порушень закону про вибори.

Про це в коментарі для Gazeta.ua заявив голова обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині під виглядом робочих зустрічей агітують за дружину губернатора

"Майже половина порушень приходиться на Цюрупинський виборчий округ №186, де основними фаворитами є діючі народні депутати "регіонал" Олексій Журавко та комуністка Катерина Самойлик, - зазначає правозахисник. - Ми зафіксували велику кількість непрямого підкупу виборців. Практично усі кандидати-мажоритарники фінансують проведення свят, спортивних змагань, культурних заходів, роблять подарунки навчальним закладам, товариствам інвалідів, окремим виборцям тощо".

За словами Бєлого, головними порушниками виборчого законодавства є посадові особи.

"Так склалося, що усі голови районних адміністрацій є керівниками осередків Партії регіонів, - продовжує представник КВУ. - Вони беруть активну участь у передвиборчих заходах провладних кандидатів, проводять агітацію за партійних висуванців. В окружних виборчих комісіях 11 з 18 членів представляють інтереси "регіоналів". Вони тепер можуть ухвалити будь-яке рішення. Це представники Ліберальної партії, "Братства", Союзу анархістів та інших. Хоч вони зареєстровані від різних партій, але раніше працювали у виборчих комісіях або від Партії регіонів, або від Віктора Януковича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК виконує накази Януковича, аби влада могла фальсифікувати вибори - нардеп

Поза тим, прямого політичного тиску на опонентів зовсім мало, зауважує фахівець.

"Ми зафіксували всього 4 випадки політичного тиску із залученням правоохоронних органів. Це обшук на підприємстві незалежного кандидата з Нової Каховки, підприємця Івана Вінника, судові справи проти правозахисника Едуарда Коваленка, конфлікти мера Генічеська Олександра Пінаєва з місцевими "регіоналами" та прокуратурою, перешкоджання проведенню зустрічей з виборцями екс-нардепу Станіславу Ніколаєнку. Це тиск на тих, хто може відібрати голоси від кандидатів Партії регіонів, бо її рейтинг в області неухильно падає. Тому влада перешкоджає головним конкурентам у проведенні агітаційної кампанії або прагне створити у них імідж правопорушників", - підсумовує Дементій Бєлий.

Зараз ви читаєте новину «Головними порушниками виборчого законодавства на Херсонщині є чиновники — КВУ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути