пʼятниця, 17 червня 2022 21:00

Головні новини дня: статус кандидата в ЄС і візи для росіян

Головні новини дня: статус кандидата в ЄС і візи для росіян
Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує про події п'ятниці, 17 червня.

Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Серед умов, які висунули Україні для отримання членства, - встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Україна запроваджує візовий режим для громадян РФ. Він має запрацювати з 1 липня 2022 року. Кабмін ухвалив постанову про припинення дії угоди між урядами Україна та Росії про безвізові поїздки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін повторив маячню про "вимушену" агресію

До Києва вдруге приїхав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. "Маємо спільний погляд на те, як рухатися до перемоги України. Вдячний за потужну підтримку!" - написав Зеленський.

Військово-морські сили України уразили буксир Чорноморського флоту РФ "Василий Бех". На борту в нього був зенітно-ракетний комплекс "Тор". Буксир перевозив на острів Зміїний боєприпаси, озброєння та особовий склад Чорноморського флоту.

Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішила Європейська мовна спілка. Організатори конкурсу звернулися до Великої Британії. Обговорять можливість провести конкурс там, оскільки представник цієї країни посів друге місце. В Україні таке рішення опротестували.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: статус кандидата в ЄС і візи для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути