пʼятниця, 17 червня 2022 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна не згодна з перенесенням Євробачення-2023

Україна не згодна з перенесенням Євробачення-2023
Україна готова прийняти Євробачення. Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не згодна з рішенням Європейського мовного союзу щодо неможливості проведення Євробачення-2023 в нашій країні.

За його словами, необхідні додаткові переговори. Про це написав у Telegram.

Він підкреслив, що Україна виконала всі умови для проведення заходу в зазначені терміни.

"Ми надали відповіді й гарантії щодо норм безпеки й можливі місця проведення конкурсу", - наголосив Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уже обирають локацію: з організацією Євробачення-2023 допомагають силовики

Також він показав звернення до Європейського мовного союзу.

"У відповідь на оприлюднену заяву Європейської мовної спілки щодо неможливості проведення Євробачення-2023 в Україні хочемо наголосити про таке. Україна не згодна з характером ухвалення такого рішення, коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин і досягнення спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони. Ми чесно виграли Євробачення-2022 й виконали всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні - надали відповіді й гарантії щодо безпекових норм і можливі місця проведення конкурсу", - ідеться в документі.

За словами Ткаченка, проведення Євробачення в Україні продемонструє, що нашу країну підтримує весь світ. Він заявив, що Україна зможе взяти на себе всі зобов'язання, тому вимагатимуть проведення додаткових переговорів, щоб рішення переглянули.

Раніше стало відомо, що Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішила Європейська мовна спілка (EBU).

Організатори конкурсу звернулися до Великої Британії. Обговорять можливість провести конкурс там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Зараз ви читаєте новину «Україна не згодна з перенесенням Євробачення-2023». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі