середа, 27 липня 2022 21:00

Головні новини дня: новий генпрокурор та знищення окупантів

Головні новини дня: новий генпрокурор та знищення окупантів
Новим генпрокурором став Андрій Костін. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини середи, 27 липня.

Верховна Рада призначила 49-річного Андрія Костіна на посаду генпрокурора. За відповідне рішення проголосувало 299 народних депутатів України. Костін пройшов до Ради за списком "Слуги народу" під 108-м номером. До цього очолював адвокатську фірму "Право". У виборчий список СН потрапив за рекомендацією глави Офіса президента Андрія Єрмака.

У районі села Пасіка Ізюмського району Харківської області ворожа розвідувальна група намагалася викрити позиції українських військ. Групу знешкодили. Ворог вів штурмові дії у напрямку Білогорівка – Верхньокам'янське, зазнав втрат та відійшов. ЗСУ відбили ворожі штурми у Берестовому та на напрямках Володимирівка – Соледар і Роти – Семигір'я. Ворог, з втратами, відійшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський на черзі: соцмережі "вибухнули" мемами про Антонівський міст

На Херсонщині представники групи опору ліквідували групу ворога та отримали важливу документацію окупантів. Серед документів є карти.

Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро затримали керівника особистої охорони народного депутата Андрія Деркача. Затриманого підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів. Самого Деркача СБУ вважає причетним до роботи на російські спецслужби.

У тимчасово захопленому Херсоні підірвали автомобіль так званої поліції окупаційної влади. Внаслідок вибуху постраждали двоє поліцейських, які перейшли на бік ворога. Обох після вибуху госпіталізували з осколковими пораненнями.

Втрати російських окупантів в Україні на 27 липня становлять 40,7 тис. осіб. Ще 200 росіян поповнили лави "200-х" 26 липня. Найбільших втрат ворог зазнав на Криворізькому напрямку. Дані уточнюють.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: новий генпрокурор та знищення окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути