Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2022 19:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Головні дипломати зараз – військові" – чи дійсно Захід хоче змусити Україну йти на поступки

"Головні дипломати зараз – військові" – чи дійсно Захід хоче змусити Україну йти на поступки
Українські позиції на дипломатичних фронтах визначаються успіхами на фронті війни з РФ, наголошує Олег Бєлоколос. Фото: канал "Дом"

Головні дипломати в Україні зараз – це військові. Західні партнери підтримують нашу країну, тому про жодні поступки Російській Федерації не може йтися. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів дипломат, голова правління Фонду "Майдан закордонних справ" Олег Бєлоколос.

"Видання The Times, яке написала про тиск на президента Володимира Зеленського з боку західних партнерів, поважне. Але лише через їхнє повідомлення немає підстав робити висновки про позицію Заходу. Бо всі останні дії країн-партнерів визначалися спільною позицією. Маю великі сумніви, що хтось може настійливо радити, тим більше сьогодні, щоб Україна пішла на поступки Росії", – говорить Бєлоколос.

Українські позиції на дипломатичних фронтах визначаються успіхами на фронті війни з РФ, наголошує дипломат.

"Всі наші військові є головними фігурами, які визначають ситуацію в дипломатії і на полі бою. Тому я не надто зважав на заяви політиків. Те, що лунає на переговорах, – це складна тема, важко уявити її реалізацію. З іншого боку, сьогодні Захід об'єднаний у тому, щоб Росію серйозно покарати за напад на Україну. З останнього – це відмова від закупівлі російського газу за рублі. Такі дії промовистіші за слова. Україна спирається на цю підтримку", – каже Бєлоколос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни перегруповуються" - чи є загроза запеклих боїв у Києві

Ситуація непроста. Щоб рятувати життя людей, треба йти на переговори, пояснює дипломат.

"Але наші позиції на будь-яких переговорах визначаються на фронті. На рівні дипломатії – будь-яким заявам я не надавав би великого значення, хоча брати до уваги їх треба. Коли побачимо якісь хоча б робочі документи, тоді можемо говорити. Зараз триває потужна інформаційна війна. Ми маємо бути спокійними, орієнтуватися на ЗСУ й не панікувати. Треба сподіватися, що нам вдасться завдати нищівного удару Росії, і тоді ми говоритимемо на зовсім інших позиціях. Час грає на нас і проти Росії. Там накопичуються серйозні економічні проблеми – від упаковки молока до будівництва літаків", – каже Бєлоколос.

Видання The Times пише, що уряд Великої Британії стурбований, що союзники тиснуть на президента Володимира Зеленського в питанні якнайшвидшого завершення війни. Сполучені Штати Америки, Франція й Німеччина нібито підштовхнуть Україну піти на значні поступки у врегулюванні конфлікту.

Керівник Офіса президента Андрій Єрмак заявив, що Україна не бачить реального підтвердження заяв Росії про відведення військ з окремих напрямків фронту.

29 березня в Стамбулі відбулися переговори між Україною та Росією. Учасник перегово Давід Арахамія заявив про новий міжнародний договір.У договорі можуть написати, щоб Україна та РФ 15 років проводили переговори щодо Криму й Севастополя, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «"Головні дипломати зараз – військові" – чи дійсно Захід хоче змусити Україну йти на поступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути