Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни перегруповуються" - чи є загроза запеклих боїв у Києві

"Росіяни перегруповуються" - чи є загроза запеклих боїв у Києві
"Для того, щоб перемогти, не можна зупинятися. Але тоді будуть втрати. Тому треба стиснути зуби і йти вперед", говорить Віктор Ягун. Фото: 5 канал

Запеклих боїв у Києві не буде. Росіяни зараз намагаються відійти з півночі та перегрупуватися, щоб досягти хоча б якихось результатів. Кремль сподівається отримати успіх на Донбасі. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Віктор Ягун, генерал-майор Служби безпеуи України та директор Агентства реформування безпеки.

"Західні політики говорили, що ми протримаємося 2 години, а ми тримаємося вже 36-й день. Зараз британці написали, що в Києві будуть запеклі бої. Але жодних запеклих боїв у столиці не буде", - говорить Ягун.

Водночас, росіяни самі не покинуть українську територію, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Урвати найбільше й завдати максимальної шкоди" - політолог про переговори з РФ

"Вони частково відходять виключно через те, що ми на них наступаємо. Ми знищуємо їх можливості й вони змушені відповзти на територію Білорусі, перегрупуватися і використати будь-яку можливість, щоб досягти хоча б чогось. І мати успіх до 9 травня. А все, що вони можуть зробити - або взяти Маріуполь, або хоча б вийти на кордони Донецької та Луганської областей. Хоча я теж в цьому сумніваюся", - каже Ягун.

Частина окупаційної армії залишається на півночі, хоча Росія говорить про перекидання військ на Донбас. Так роблять навмисно, щоб стримувати українське військо, пояснює експерт.

"Доки ми їх не ліквідуємо, вони не підуть з України. Ми наступаємо, а вони відступають. Це завжди набагато важче, ніж оборонятися. Потроху ЗСУ намагаються звільняти село за селом на півдні. Ситуація важка. І найближчі два-три тижні також будуть важкі. Жодних величезних перемог поки що не буде. І якщо ми зупинимося, це буде крах для нас. Для того, щоб перемогти, не можна зупинятися. Але тоді будуть втрати. Тому треба стиснути зуби та йти вперед. Завдяки Збройним силам, поки що це вдається", - наголошує Ягун.

В останньому розвідувальному огляді станом на 31 березня міноборони Британії йдеться про те, що найближчими днями на околицях Києва, найімовірніше, "розгорнуться запеклі бої".

Радник глави МВС України Вадим Денисенко вважає, що для Володимира Путіна Київ залишається однією з головних цілей.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни перегруповуються" - чи є загроза запеклих боїв у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути